Unieke belevingsruimte bij nieuwe wijngroothandel Wine-taste op Vijfhuizenberg
Impressie wijnloods Wine-Taste
Impressie wijnloods Wine-Taste (Foto: )

Unieke belevingsruimte bij nieuwe wijngroothandel Wine-taste op Vijfhuizenberg

ROOSENDAAL - Dimphy en Pieter-Jan van Gurp, eigenaren van de PLUS Supermarkt in Tolbergcentrum, beginnen aan een nieuw avontuur. De twee gaan op de Vijfhuizenberg hun passie en liefde voor wijn verder gestalte geven met een speciale wijngroothandel: Wine-taste.


"Eind vorig jaar was er in de politiek veel te doen over de leegstaande kavels op de Vijfhuizenberg in Roosendaal. Ondernemen zit in ons bloed en we zagen dan ook meteen een kans", vertelt Pieter-Jan. "We hebben een mooie kavel weten te bemachtigen. Het gaat om de hoek welke al 10 jaar lang te koop stond."

In het pand wordt een wijnloods van 550 vierkante meter gerealiseerd. De wijnloods gaat gebouwd worden door specialist Altez NV uit België. "Zij hebben ruime ervaring in dit soort hoog kwalitatieve loodsen en hebben er al reeds tientallen gebouwd in Duitsland. De loods gaat gerealiseerd worden met prefab beton. Duurzaamheid is troef bij deze loods dankzij een hoge isolatiegraad en innovatieve en energie zuinige toepassingen. Het beton is bovendien vele jaren bestand tegen mechanische belasting en weersomstandigheden."

De loods gaat gebruikt worden voor opslag van wijn en aanverwante goederen. Anderzijds wordt er aan de voorkant van het pand een unieke belevingsruimte realiseert waarbij wijn en spijs de hoofdrol gaan spelen, maar ook wanneer je een keer gezellig wilt koken met je eigen kookclub behoort dit tot de mogelijkheden. "Het is een multi concept wat uniek is in Roosendaal. Na alle waarschijnlijkheid gaat de geboorte van deze loods in het voorjaar van 2021 het licht zien."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>