Afbeelding
Foto: Angeline Swinkels

Gemeente verwacht nieuwe bushaltes bij AD Academie en Stadsoevers

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Er is een grote kans dat er in de toekomst bushaltes gecreëerd worden rondom de Associate Degrees Academie, het Kellebeek College/Stadsoevers en het Emile van Loonpark. Dat laat de gemeente Roosendaal weten op vragen van Arwen van Gestel en Eric de Regt.

De provincie Noord-Brabant is verantwoordelijk voor de dienstregeling van het busvervoer. "Momenteel weten we nog niet hoe de dienstregeling eruit gaat zien, dus we kunnen ook nog geen uitspraken doen over individuele haltes", stelt het college. Maar, voor de haltes bij onder andere Avans zijn wel gesprekken gevoerd met de provincie. "Zij kunnen zich vinden in onze wens en zien mogelijkheden dit in te passen in de dienstregeling." Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de haltes bij Stadsoevers en het Kellebeek College. 

De VLP wilde ook weten van het college of de gemeente wel inspraak heeft in de nieuwe dienstregeling én of er overleg is met buurgemeenten. "Het Roosendaalse OV Systeem is onderdeel van de totale OV-keten en daarom wordt er volop samengewerkt met buurgemeenten bij de aanbesteding. De gemeente Roosendaal is ook betrokken bij de aanbestedingsprocedure. Momenteel is dat nog in de voorbereidende fase en is de uitwerking van de plannen nog onvoldoende duidelijk, maar we houden de vinger aan de pols."

Als laatst wilde De Regt en Van Gestel nog weten hoe het staat met buurtbusverbindingen. "Zijn er verbindingen die door de COVID-situatie niet meer rijden? Zo ja, wat heeft u gedaan om voor een continuïteit van dienstverlening te zorgen?" De gemeente laat nu weten dat buurtbussen in ieder geval tot 1 oktober zijn opgeheven om passagiers en chauffeurs te beschermen. "Reizigers hebben de mogelijkheid gekregen te reizen met de regiotaxi tegen WMO-tarief. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief