Afbeelding
Foto: René Bruijnincx

Olav Posthumus: ‘Door de crisis hebben we veel zaken zien veranderen’

Door: René Bruijnincx Algemeen

ROOSENDAAL - Olav Posthumus is Facilitair Manager van de Binnenstad en fungeert daarin onder andere als verbindingsregisseur. Hij benadrukt dat de activiteiten en aanpassingen, welke vanwege het coronavirus nodig bleken te zijn, niet alleen door hemzelf zijn geïnitieerd.

De samenwerking tussen Bureau Binnenstad, Collectief Roosendaal en het gemeentelijk Corona-kernteam hebben er voor gezorgd dat in goed overleg snel geschakeld kon worden. Daardoor hebben winkeliers en horeca snel gebruik kunnen maken van de ontwikkelde retail- en horeca-pakketten. “Daarin zaten materialen die de RIVM-regels toonbaar maakten”, vat hij één van de eerste acties samen.

Runshoppen

Onmiddellijk daarna werd vooral gefocust op Koop Lokaal. Een duidelijk verzoek aan de Roosendalers om in de eigen woonplaats hun boodschappen te doen. “Andersom hebben we de middenstanders ook gevraagd vooral in te steken op een goede bereikbaarheid via internet.” Posthumus geeft aan dat al die activiteiten zeker hebben geholpen. “Door de crisis hebben we natuurlijk heel veel zaken zien veranderen. Funshoppen werd runshoppen. Niet het winkelen, maar het doen van boodschappen werd de norm.”

Aankleding

Overigens heeft dat lang niet altijd betekend dat daardoor omzetten terugliepen. “Heel vaak waren bezoekers van winkels nu ook echte kopers. En om de binnenstad vooral sfeervol te maken en te houden hebben we dit jaar de aankleding ervan vervroegd”, benadrukt Posthumus.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief