Woonzorgcentrum St. Elisabeth in quarantaine na coronabesmettingen bij bewoners en medewerkers

Foto: RIVM

Woonzorgcentrum St. Elisabeth in quarantaine na coronabesmettingen bij bewoners en medewerkers

BREDA - Meerdere bewoners en medewerkers van woonzorgcomplex St. Elisabeth zijn besmet met het coronavirus. Om verdere verspreiding te voorkomen zit het uit voorzorg heel het St. Elisabeth tot 20 oktober in quarantaine.


Begin deze week bleek een bewoner van St. Elisabeth wonend op De Laantjes 2 besmet te zijn met COVID-19. Naar aanleiding van deze besmetting ging de groepswoning in quarantaine. Woensdag 7 oktober werd echter ook bij een bewoner van laantjes 1 en bij een medewerker corona vastgesteld. Daarom gingen ook de groepswoningen Laantjes 1, 2 en 3 in quarantaine.

Gisteren werd duidelijk dat bewoners op de groepswoningen van De Laantjes 1, 2, 3 en 8, en meerdere medewerkers besmet zijn met het virus. Daarom werd besloten dat heel het St. Elisabeth tot 20 oktober in quarantaine gaat. Bewoners kunnen wel beperkt bezoek ontvangen. 

Bij bewoners van de appartementen op De Strijpe en De Laantjes 10 zijn geen besmettingen vastgesteld. Voor deze woningen zijn de quarantainemaatregelen preventief. “We houden de gezondheidstoestand van alle bewoners goed in de gaten”, aldus het St. Elisabeth op hun site. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief