Museum en bioscoop organiseren samen filmcolleges
Foto:

Museum en bioscoop organiseren samen filmcolleges

ROOSENDAAL - Erfgoedcentrum Tongerlohuys en C-Cinema bioscopen organiseren samen twee filmcolleges in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Het gaat om Poolse films die worden ingeleid door studenten van de filmacademie in Brussel, in samenwerking met studenten van de Poolse filmacademie. 


In de gloednieuwe Roosendaalse bioscoop worden tijdens de Maand van de Geschiedenis twee Poolse films vertoond. Beide films zijn geregisseerd door Pawel Aleksander Pawlikowski. De filmcolleges zijn een eerbetoon aan het werk van de Poolse regisseur. De films zijn Nederlands ondertiteld.

Cold War - te zien op zondag 18 oktober om 16.00 uur
Een gepassioneerd liefdesverhaal tussen twee mensen met verschillende achtergronden en temperamenten, die niet bij elkaar passen en toch tot elkaar worden veroordeeld. Tegen de achtergrond van de Koude Oorlog in de jaren 50, in Polen, Berlijn, Joegoslavië en Parijs, toont de film een onmogelijk liefdesverhaal in onmogelijke tijden. Bekijk hier de trailer.

IDA - te zien op donderdag 29 oktober om 20.00 uur

Polen 1962. Anna is een wees die groot wordt gebracht door nonnen in het klooster. Ze moet Wanda, het enige nog levende familielid, spreken voordat ze haar geloften aflegt. Van Wanda hoort Anna dat ze Joods is en eigenlijk Ida heet. Beide vrouwen beginnen vervolgens een reis. Niet alleen om achter het tragische verhaal van hun familie te komen, maar ook wie ze werkelijk zijn en waar ze thuishoren. Bekijk hier de trailer. 

Kaarten reserveer je snel en gemakkelijk via de website van C-Cinema bioscopen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief