Deelnemers van Jeugd Natuur Groep.
Deelnemers van Jeugd Natuur Groep. Foto:

De Jeugd Natuur Groep gaat op zoek naar water

Sport en vereniging

WOUWSE PLANTAGE - Op zaterdag 5 oktober stonden 18 kinderen en een aantal ouders te trappelen op de natuurpoort van Wouwse Plantage om op zoek te gaan naar water.

Opdracht was om door de bedding van de drooggevallen Zoom op zoek te gaan naar water en dit te onderzoeken op leven en kleine organismen.

Vanuit de natuurpoort werd er gewandeld richting Bergen op Zoom, tijdens de wandeling werd er van alles ontdekt vreemd aan de natuur. Plastiek zakken, chipszakken, stenen maar ook autobanden en een complete fiets werden gevonden. De fiets werd uitgegraven en gereedgezet aan de kant om mee te nemen. Deze bleek later al meegenomen door een passant. Het plastiek werd verzameld om later mee te kunnen geven voor sortering of vuilverbranding.

Eerst was het nog droog, maar al snel begon het lichtjes te regenen. Dit weerhield de kinderen en ouders niet om verder te gaan en de tocht af te maken. Na even schuilen onder een brug was er een dorstlesser met koek en voor de ouders koffie of thee onder het afdak van camping Zoomland waar dankbaar gebruik van gemaakt werd.

Al met al een geslaagde eerste activiteit van de Jeugd Natuur Groep, op naar de volgende activiteit.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief