Afbeelding

Tongerlohuys presenteert: Wie vertelt het ware verhaal van Roosendaal?

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Het Tongerlohuys is als museum tijdelijk gesloten vanwege de coronamaatregelen, maar dat wil niet zeggen dat het personeel stilzit. Speciaal voor deze tijd is een bijzondere erfgoedquiz op touw gezet waarmee inwoners leuke prijzen kunnen winnen. 

In de quiz Wie vertelt het ware verhaal van Roosendaal? vertellen drie vrijwilligers uit het museum een verhaal bij een object uit de collectie. Er is maar één verhaal wat juist is, de andere twee zijn verzonnen. Aan de inwoners de taak om het ware verhaal te ontdekken. Mensen kunnen meespelen met de quiz en voor de winnaar is er een leuke prijs: 2 vrijkaarten voor het museum.

Hoe doe je mee?

Kijk vanaf vandaag elke donderdagmiddag naar de quiz op de Facebookpagina van het Tongerlohuys en laat een bericht achter met de naam van diegene die het juiste verhaal vertelt. De goede inzendingen maken elke week kans op de 2 vrijkaarten. De winnaar wordt in de eerstvolgende aflevering door presentator Jan-Hein Sloesen bekend gemaakt, gevolgd door een korte historische uitleg door conservator Janine Verster, stadshistoricus Joss Hopstaken, collectiebeheerder Astrid van der Linden of projectleider Laura Hondenbrink.

Geen Facebook?

Heeft u geen Facebook? Geen nood! De quiz is ook via de website te zien. Om mee te doen stuur je een mail met het juiste antwoord naar info@tongerlohuys.nl onder vermelding van Erfgoedquiz en het nummer van de aflevering.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief