Feest in de voortuin met 2+21 man
Feest in de voortuin met 2+21 man Foto: IQ Aarmoei-nieke van Roosendaol

Hele IQ Aarmoei-nieke op bezoek bij Arnold Verkouteren

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Grotere plannen lagen klaar, en de mannen van het IQ Aamoei-nieke van Roosendaol hadden al hun vrouwen zover dat de er dit op 2e kerstdag toch écht even tussenuit moesten. Immers een oud IQ-lid die ook nog eens Gouden Bolhoed drager is die moet en zal in het zonnetje gezet worden op zijn honderdste verjaardag. En ook al werden de RIVM regels de laatste dagen strenger en strenger wat het IQ Aarmoei-nieke in de kop heeft hebben ze niet…

En zo togen de huidige en oud voorzitter van het IQ Aarmoei-nieke (Eric & Carel) om 12.00 uur op 2e kerstdag voorzien van het IQ vaandel en een enorme foto van het gehele Aarmoei-nieke richting de jarige. Immers naast dat Arnold de 9de gouden bolhoed van het IQ Aarmoei-nieke heeft mogen ontvangen was hij ook IQ-lid van het eerste uur. Hij is lid geweest in de periode dat het heren gezelschap nog op een mirliton blies. In de korte toespraak werden de felicitaties namen het voltallige gezelschap overgebracht en ontving Arnold een gouden Mirliton. Arnold had er duidelijk schik in dat de mannen er toch ‘allemaal’ bij waren.

Trouwe vriend

“Hij was zéker niet zomaar een lid en is nog steeds een trouwe vriend van ons gezelschap” zo spreek voorzitter van Arendonk. “Natuurlijk stonden we voltallig in de startblokken om hem vandaag te feliciteren en inmiddels hadden we dat aangepast naar een kleinere afvaardiging. Maar helaas moesten we onlangs nóg een keer schakelen naar slechts twee personen én buiten. We proberen juist in deze tijd, te kijken en te doen wat er wél kan. Daarbij zoeken we zeker niet het uiterste randje van de wetgeving op maar blijven wel proberen om creatief onze plannen aan te passen aan wat wél kan. Juist die gedachte verbind ons in deze vreemde tijd met elkaar én met onze vrienden. We hebben sinds aswoensdag geen noot meer geblazen en elkaar nauwelijks nog ontmoet. Maar toch zijn we druk met elkaar in de weer. Zelfs wij overleggen digitaal.

IQ gevoel

We koesteren het bijzondere IQ gevoel. Zo ontstond er een IQ ZomerAvondCadeau in plaats van een IQ ZomerAvondConcert en zo werken we nu aan de invulling voor ons nieuwjaarsconcert van 8 januari a.s. en ook kijken we wat er wél kan in februari.

Vandaag verstek laten gaan was absoluut geen optie. Het is momenteel zoals het is, maar dat betekend niet dat we niets konden doen. Immers een Gouden Bolhoed drager die zijn 100e verjaardag viert, dat kan toch niet voorbij gaan zonder een aubade van het IQ Aarmoei-nieke?”

Na amper 11 minuten vertrokken Eric & Carel weer naar hun gezinnen thuis en vervolgde ze hun kerstbrunch die ze graag even verlaten hadden voor dit speciale moment.

Een gouden Mirliton als cadeau
Zo ga je RIVM veilig


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief