Nieuwe huurders voor RBC-stadion: ‘Dit wordt hét bolwerk voor sport en bewegen’
Foto: RBC Voetbal

Nieuwe huurders voor RBC-stadion: ‘Dit wordt hét bolwerk voor sport en bewegen’

ROOSENDAAL - Het Herstaco-stadion, oftewel het oude RBC-stadion, gaat zich de komende tijd ontpoppen tot hét bolwerk voor sport en bewegen in Roosendaal. Dat stelt Rick Mijnsbergen, algemeen directeur van het stadion. De eerste stappen daarvoor zijn inmiddels genomen. Vanaf april 2021 komen er nieuwe huurders in het pand: Sportservice Noord-Brabant, CIOS Zuidwest- Nederland en een fysiotherapiepraktijk.


Sportservice Noord-Brabant is geen onbekende in Roosendaal. Op dit moment zit Sportservice Noord-Brabant nog gevestigd in de Suite in de Burgerhoutsestraat, maar daar komt dus verandering in. Sportservice Noord-Brabant werkt, samen met overheden, verenigingen, onderwijs, zorg, welzijn en bedrijfsleven aan het versterken van de sport- en beweeginfrastructuur en is daarmee een belangrijke partner voor de gemeente Roosendaal.

CIOS Zuidwest-Nederland is een mbo-opleiding. “De verwachting is dat ook Fontys Sporthogeschool – die een partnership heeft met de gemeente Roosendaal – zal aansluiten.” In totaal gaat het om circa 150 studenten, die worden opgeleid in de praktijk. Beide beroepsopleidingen zien het stadion als een thuishonk van waaruit studenten leren binnen diverse hybride leeromgevingen in de gemeente Roosendaal. 

“De gemeente Roosendaal is blij dat het stadion deze nieuwe invulling heeft gevonden”, stelt wethouder René van Ginderen. “Het Herstaco-stadion vormt een cruciale schakel op Stadsoevers. En volgens mij is het ook een heel logische plek voor deze organisaties. Er ontstaat hiermee een sterk cluster van netwerkpartners die bijdragen aan het sport- en beweegbeleid en het FIT! Akkoord van de gemeente. Meer dan 40 partners werken in het FIT! Akkoord samen aan gezonde en vitale inwoners. Wij wensen deze nieuwe huurders heel veel succes toe op hun nieuwe plek.”

Volgens Rick Mijnsbergen was de uitdaging niet het vinden van huurders voor de ruimtes in het stadion. “Het moest gaan om strategische huurders die elkaar versterken en aanvullen. Met de komst van de nieuwe huurders naast de bestaande huurders is hierin een belangrijke stap gezet. Het Herstaco-stadion wordt het bolwerk voor sport en bewegen in Roosendaal, dit zowel actief, organisatorisch als op het gebied van opleidingen. Daarnaast vindt er op dit moment overleg plaats met de gemeente Roosendaal over verdere invulling van het gebied, hierbij wordt onder andere gedacht aan een sport- en evenementenhal.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief