Afbeelding

Kapper Marco van der Horst: ‘We zullen onze reserves hard nodig hebben’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - ‘We moeten het met z’n allen doen, maar het lijkt wel of sommigen veel meer moeten doen.’ Aan het woord is Marco van der Horst, eigenaar van de gelijknamige kapperszaak op de Markt in Roosendaal. Hij moet, net als vele andere ondernemers, zijn zaak nóg langer gesloten houden. “We worden hard getroffen.”

In maart 2020 moest Marco zijn zaak al sluiten. ‘We zijn toen acht weken dicht geweest en daar komen nu, zoals het er nu naar uitziet, nog eens acht weken bij. Dat betekent dat we 16 weken dicht zijn in een jaar tijd en dus nul euro binnenkrijgen, terwijl de vaste lasten gewoon doorlopen en dat is zuur. Negentig procent van onze omzet komt uit ons ambacht. We proberen onze klanten te helpen waar het kan met bijvoorbeeld het thuisbezorgen van kleurpakketten én producten, maar verder kunnen we niets.” 

Marco snapt dat er iets moet gebeuren om het coronavirus in te dammen. “Maar het is wel dubbel. Grote bedrijven met honderden werknemers aan de lopende band zijn wel gewoon aan het werk. We moeten het met z’n allen doen, maar het lijkt wel of sommigen veel meer moeten doen.” De compensatie is namelijk veel minder dan dat veel mensen denken, stelt Marco. “En verloren omzet kan straks ook niet ingehaald worden en wij hebben als branche geen ander online verdienmodel.”

 Van der Horst bestaat inmiddels al ruim 57 jaar en is daardoor gelukkig wel een financieel gezond bedrijf. “We hebben 26 mensen in dienst. Die laten we niet in de steek. We moeten de komende tijd wel doorkomen, maar we zullen onze reserves hard nodig hebben.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief