Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Jan-Hein Sloesen: ‘We kunnen dit lang volhouden, maar dat willen we niet’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Jan-Hein Sloesen en zijn team moeten, nu de lockdown weer verlengd wordt, voor de vijfde keer de planning volledig om gaan gooien. “We zijn er inmiddels goed in geworden”, lacht hij. Toch baalt Sloesen enorm dat hij wederom gaan bezoekers mag toelaten in ‘zijn’ theater De Kring. “Dit betekent veel voor onze gasten.”

Natuurlijk hing de lockdown wel in de lucht, maar toch hoopte Jan-Hein op een wondertje. “We gaan er nu maar gewoon vanuit dat we zeker niet voor maart open mogen. We richten onze pijlen nu op april of misschien zelfs mei.” Jan-Hein baalt dat er geen perspectief is. “Er wordt steeds drie weken vooruit gekeken. Dat is logisch, maar voor ons is dat heel lastig plannen. De hele theaterwereld gaat nu weer voorstellingen verzetten in de hoop dat er ooit toch weer iets doorgaat, maar wij zijn één van de 130 grote theaters in Nederland.”

Met de wetenschap van nu had Jan-Hein Sloesen liever het hele theaterseizoen geannuleerd. “Maar dat konden we vorig jaar maart nog niet weten. Daarnaast gaat het niet alleen om ons, maar ook alle andere mensen in de keten. De artiesten, de leveranciers, zij moeten ook hun boterham verdienen.” Dankzij een forse reorganisatie in de zomer van 2020 gaat het financieel wél goed met De Kring. “We hebben flink gereorganiseerd en hebben bezuinigd op alles wat kon. De mensen van de techniek zijn vrijwilliger twintig procent minder gaan werken en daardoor zijn we nu in evenwicht. We kunnen dit dus lang volhouden, maar dat willen we niet.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief