Foto: Gemeente Essen

Grens met België opnieuw dicht; Niet meer tanken of funshoppen over de grens

NISPEN - De grens tussen de gemeente Roosendaal en de gemeente Essen (België) gaat vanaf morgen dicht. Niet letterlijk, maar er geldt in België wel een verbod op recreatief-toeristische reizen van en naar België. Alleen essentiële reizen zijn toegelaten. Het verbod geldt tot en met maandag 1 maart 2021.


Toeristische reizen naar een zogenaamde rode zone werden al geruime tijd ten sterkste afgeraden, maar vanaf morgen geldt er echt een verbod op dit soort reizen. Het reisverbod zal gecontroleerd worden, zowel voor het weg-, lucht-, zee- als voor het treinverkeer.

Wie zich vanuit en naar België verplaatst, moet in het bezit zijn van een zogenaamde verklaring op eer. Ondersteund met de nodige documenten moeten mensen kunnen aantonen dat ze daadwerkelijk een essentiële reis maken. Daarbij valt te denken aan bijvoorbeeld mensen die over de grens werken of noodzakelijke gezinshereniging. Een bakje koffie doen over de grens is dus niet essentieel, maar mantelzorg verlenen mag wel.

Voor Roosendalers betekent het nieuwe verbod dat goedkoop tanken of tabaksproducten in België halen vanaf 27 januari niet meer toegestaan is. Ook funshoppen of net even over de grens eten halen bij een horecagelegenheid is verboden én even een fiets- of wandeltocht maken over Belgisch grondgebied is ook niet meer toegestaan. De Belgische overheid geeft aan onregelmatige controles aan de grens uit te voeren.

De maatregelen werken overigens twee kanten uit. De Belgen mogen vanaf morgen ook niet meer naar Nederland reizen. Even wandelen in de Rucphense bossen of boodschappen doen in Roosendaal is in ieder geval tot 1 maart verboden voor de Belgen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief