Afbeelding

Sportservice Noord-Brabant brengt Roosendaalse ouderen in beweging

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Ondanks de coronamaatregelen zorgen de beweegcoaches van Sportservice Noord-Brabant er voor dat senioren in de gemeente Roosendaal lekker in beweging kunnen blijven.

Door de coronamaatregelen liggen velen sport- en beweegactiviteiten stil. Zowel bij verenigingen, als bij buurthuizen en andere locaties zijn we niet meer in de gelegenheid om te bewegen en te sporten. Vandaar dat de beweegcoaches aan de slag zijn gegaan met alternatieve beweegmogelijkheden!

Zo kunnen inwoners deelnemen aan een laagdrempelige online ‘workout’. Via het digitale communicatiemiddel Zoom laten beweegcoach Gitte en studenten Zipp en Simone oefeningen zien die zowel staand als zittend uitgevoerd kunnen worden.

Vitaliteitsboekje

Ook heeft beweegcoach Mandy een Vitaliteitsboekje ontwikkeld. Hier staan interessante artikelen in over bewegen, een gezonde leefstijl en sociaal contact behouden in de coronatijd. Daarnaast staat er een beweegschema, beweegbingo, beweegwoordzoeker en leuke stuurkaarten in!

‘Ommetje in de Wijk’

Verder gaan we starten met het ‘Ommetje in de Wijk’. ‘Hiermee willen we inwoners stimuleren om lekker buiten te gaan wandelen. Een rondje hoeft niet lang te duren, 20 minuten wandelen heeft al veel positieve effecten voor lichaam en geest’, vertelt Gitte. ‘We willen graag dat iedereen hier aan deel kan nemen, of je nu heel ver kunt wandelen of maar een klein stukje.’ Uiteraard zal dit geheel volgens de huidige maatregelen georganiseerd worden.

Beweegmaatjes

Ten slotte zijn ook de beweegmaatjes van het Fontys partnership nog actief en zijn de stamtafels nog steeds open waar beweegcoach Mandy op de woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend te vinden is.

Wij snappen dat het soms lastig kan zijn om in deze tijd in beweging te komen. Denkt u dat u hier wat hulp bij kunt gebruiken, of wilt u meedoen met onze activiteiten? Neem dan vooral contact op met de beweegcoaches via: beweegcoach@ssnb.nl of bel 06-26792826, en ontvang de zoomlink, het vitaliteitsboekje of informatie over het Ommetje. Blijf tevens op de hoogte van alle Roosendaalse initiatieven via onze website www.ssnb.nl/roosendaal of via de facebookpagina van RSD Fit!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief