Judo in de sneeuw.
Judo in de sneeuw. Foto: Cor Schuurbiers

Judoka’s en Jiu jitsuka genieten in de sneeuw

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - De kinderen van Budoschool Cor Schuurbiers in Roosendaal mogen vanwege de Corona maatregelen zeker tot 3 maart niet in gymzaal van Sporthal de Roos trainen, maar kunnen daar op het plein van de JTC hun trainingen voortzetten, echter afgelopen vrijdag lekker in de sneeuw in het Godwaltpark.

Maar ja toen kwam de sneeuw en vorst en dan moet je weer improviseren wat je nu weer moet gaan doen, maar dan om sneeuwtraining te geven en vooral plezier maken is beter dan in de regen te trainen.

Een ouder maakte de opmerking van “leuk om op deze manier verbinding en samenwerking te houden met elkaar”. Of: “Mooi bedacht en gezellig, niets beter onder elkaar in die Sportschool die kinderen groeien allemaal tof op, onder elkaar!” Sandra Brouwers: “Geweldig weer Cor jij hebt er net zo veel lol in vandaag een flimpje dat jij al die jong vooruit trekt.”Leuk ook dat wij er ontzettend veel positieve reacties op krijgen. De lessen gaan echter zoveel mogelijk buiten door op het terrein van het JTC, en als het weer kan gaan we weer lekker de zaal in en wij hopen dat dit niet te lang op zich laat wachten.

Afgelopen vrijdag hadden de kinderen een training in de sneeuw. Het werd een leuke spelmiddag waarbij de kinderen hun slee mochten meenemen, kijken wie de snelste en sterkste is in de sneeuw, maar er werd natuurlijk ook nog stoeipartijtjes in de sneeuw gedaan waarbij de kinderen lekker door de sneeuw rolden. Zie de filmpjes Youtube budoschool Cor Schuurbiers. Zowel de kinderen als leraar Cor Schuurbiers zelf vonden het geweldig. Cor Schuurbiers: ”Zolang de kinderen het leuk blijven vinden gaan we gewoon door”.

Zolang wij niet binnen kunnen trainen mogen er ook kinderen meedoen die misschien ook wel interesse hebben in het judo en mogen dan geheel vrijblijvend de buitenlessen mee gaan doen. Naast de buitenlessen kunnen de kinderen ook lessen volgen via filmpjes op Facebook, Instagram en Youtube.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief