Roosendaalse horeca in actie: ‘Het is geen vijf voor maar 5 óver 12’
Foto: Facebook Bij Moeders

Roosendaalse horeca in actie: ‘Het is geen vijf voor maar 5 óver 12’

ROOSENDAAL/WOUW - Verschillende ondernemers uit de gemeente Roosendaal hebben uit protest hun stoelen en tafels weer buitengezet. Zij willen daarmee het signaal afgeven dat ze ervan overtuigd zijn dat ze veilig en verantwoord open kunnen.


Sinds het lenteweer Nederland heeft bereikt, is voor de horeca de maat vol. Mensen gaan massaal naar buiten wat zorgt voor drukte in veel parken. Maar toch moeten horecaondernemers hun terrassen, die op anderhalve meter afstand staan, gesloten houden. ‘Parken vol = Terras open’ is de slogan van de ondernemers.

Actie

Vandaag zetten verschillende horecaondernemers uit de gemeente Roosendaal alvast een eerste stap naar heropening: Zij zetten de terrassen buiten. Dat doen zij één dag voordat de winkels weer klanten mogen ontvangen op afspraak. “Bij Moeders, Dakota’z en de Kompaen willen aan eenieder laten zien dat we achter de landelijke actie staan om iedereen te laten weten dat het voor deze prachtige branche geen 5 voor maar reeds 5 na 12 is”, stelt Jean-Pierre Kolthoff. Hij heeft met een rood-witlint de terrassen op de oude Markt afgezet. 

Tekst gaat verder onder foto

Foto: Facebook Bruin Café JaxX

Bruin Café JaxX laat ook weten dat het genoeg is geweest. Zij hebben het gehele terras ingepakt met 1,5 meter linten en posters, waarop staat: Verboden plaats te nemen op last van de overheid. “We willen gillen. We willen schreeuwen. Maar soms zegt een actie meer dan 1000 woorden...”, aldus de eigenaren. 

Tekst gaat verder onder foto

Foto: Facebook Café Zalen Donkenhof

De actie beperkt zich overigens niet alleen tot de stad Roosendaal. Café Zalen Donkenhof in Wouw heeft eveneens aandacht besteed aan de landelijke actie. “Vandaag de landelijke protestactie om de terrassen toch te openen. Wij kiezen voor de aandacht maar niet de confrontatie want de volksgezondheid blijft toch het belangrijkst”, laten zij weten op Facebook. “Trouwens we weten al wanneer we open mogen: Sint-Juttemis

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief