In de regiekamer van de digitale beroepenervaringsavond.
In de regiekamer van de digitale beroepenervaringsavond. Foto: Ben Brans

Ook beroepsinformatie gaat dit jaar digitaal

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Zo’n 700 leerlingen van de Roosendaalse middelbare scholen en 110 verschillende beroepsbeoefenaren hebben woensdagavond voor de eerste keer een digitale editie van de jaarlijkse Beroepen Ervaring Avond (BEA) van Rotary meegemaakt.

In plaats van klaslokalen in een schoolgebouw, namen de leerlingen nu plaats in een virtueel klaslokaal. Alle professionals die vertelden over hun beroep, waren levensecht. Van een piloot tot een hovenier en van een gamedeveloper tot een imagodeskundige: allemaal gaven ze een inkijk in het dagelijkse professionele leven. Voor de leerlingen ging een wereld open. Waar ze tot dinsdag slechts over konden dromen, werd nu tot in detail uitgetekend. Ze kunnen er straks de verdere studiekeuze op baseren. De BEA is een samenwerking van Rotary Roosendaal met de decanen van alle plaatselijke middelbare scholen.

Nieuwe wijze

Al 41 keer heeft Rotaryclub Roosendaal de beroepenervaringavond georganiseerd, maar door corona moest dat nu op een geheel nieuwe wijze. In overleg met de decanen van het Jan Tinbergen College, Norbertus Gertrudis vwo/havo en de Norbertus Gertrudis mavo en met hulp van enkele deskundigen van buiten, is een geheel nieuw programma opgezet. En het sloeg aan! Enthousiaste leerlingen met reeksen vragen en tevreden voorlichters. Over de ondernemer: “Hij zit met 49 deelnemers in Teams.” De notaris: “Leuke presentatie gehad.” De rechter: “Het ging hartstikke goed en het was nog leuk ook!”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief