Foto: Remko Vermunt

Alternatief voor ‘Parel van Burgerhout’ wordt binnen een maand geplaatst

ROOSENDAAL - Binnen een maand wordt een alternatief geplaatst voor de kapotte tegel van de ‘Parel van de Burgerhout’. Dat heeft wethouder Inge Raaijmakers laten weten op vragen van de Roosendaalse Lijst. Charl Goossens en Marco Schillemans hadden vragen gesteld over de tegel aan het begin van de Verfraaiing die enkele jaren geleden door werkzaamheden kapot is gereden. 


De wethouder laat nu weten op de hoogte te zijn van de schade. “Dit is ontstaan na het kappen van grote dode bomen in en naast het wandelpad. In de periode van uitvoering was de tegel niet goed zichtbaar en is er met zwaar materieel overheen gereden met een kapotte tegel als gevolg.” Het voorval is met de uitvoerende partij besproken én er is inmiddels al overleg geweest met een vrijwilliger voor een alternatief. Dat alternatief wordt binnen een maand geplaatst.

Daarnaast stelden Goossens en Schillemans ook vragen over andere schade die recentelijk is veroorzaakt door de aannemer die onlangs een grote boom heeft gekapt in de Verfraaiing. “Diepe groeven in het gras zijn door klachten van inwoners door de gemeente opgepakt en hersteld. Helaas is de schade aan het wandelpad (kapotte bandjes en verzakkingen) niet hersteld”, stelden de twee heren. 

Maar ook dat is inmiddels, volgens de wethouder, hersteld. “De grasmat is kort na het verwijderen hersteld en opnieuw ingezaaid. De kapotte stoepbanden waren niet leverbaar en niet op voorraad. Deze moesten besteld worden. Ondertussen heeft het herstel plaatsgevonden.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief