Afbeelding
Foto: Politie

Politie deelt 567 coronaboetes uit in Roosendaal

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - In de gemeente Roosendaal zijn in één jaar tijd 567 coronaboetes uitgedeeld door de politie. Dat blijkt uit cijfers die de politie vandaag bekend heeft gemaakt. In heel Nederland werden in totaal 112.975 coronabekeuringen uitgeschreven en 40.555 waarschuwingen uitgedeeld. Het grootste deel van de bekeuringen is uitgeschreven vanwege overtreding van de avondklok, 64 procent van het totaal. 

In Roosendaal zijn dus, in totaal, 567 boetes uitgedeeld in verband met de coronamaatregelen. Het gaat om 400 boetes vanwege de avondklok, 81 vanwege de noodverordening, 61 vanwege het niet voldoende afstand houden en nog eens 21 boetes voor groepsvorming. Daarnaast zijn er nog drie boetes geschreven voor het niet dragen van een mondkapje in een publieke ruimte én een boete voor een verbod op alcohol.

De cijfers die de politie bekend heeft gemaakt gaan over de periode maart 2020 tot 1 april dit jaar. Iedere week werden al de landelijke cijfers bekendgemaakt, maar eenmalig worden de cijfers nu ook op gemeenteniveau beschikbaar gesteld. 

Daaruit blijkt onder meer dat in de grote steden relatief meer is bekeurd en gewaarschuwd dan in landelijke gebieden. Dit ligt voor de hand: in grote steden wonen meer mensen dicht bij elkaar dan op het platteland. Ook is er daarom in steden meer politie op straat.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief