Afbeelding

Vrouwen van Wanten staan stil bij herdenking: ‘Geen voorstelling maar wel liedjes’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Theatercollectief de Vrouwen van Wanten, onder regie van de Roosendaalse Sofie Habets en Romy Rockx, brengt de herdenking op 4 mei graag wat dichter bij de inwoners van Roosendaal. Dit jaar geen voorstelling op locatie, maar een CD met zelfgeschreven teksten, covers en liedjes. De CD valt op 4 mei bij meer dan 800 willekeurige Roosendalers op de mat.

In Stadsoevers in Roosendaal staan straks spiksplinternieuwe voordeuren. Blinkend van de lak, en met glanzende klinken, onaangeraakt. Voordeuren waarvan niemand zich nog heeft afgevraagd of ze hem moeten openen. En zo ja: hoe ver? Tijdens de Eerste Wereldoorlog openden Roosendalers massaal hun deuren voor de Vlaamse vluchtelingen. Toen er in 2016 sprake was van dat er een AZC in Roosendaal zou komen waren er binnen 3 dagen 270 likes voor de facebookpagina: ‘Geen AZC in Roosendaal’. Wat maakt het verschil?

Tijdens de herdenking van 4 mei buigt een groep jongeren uit Roosendaal zich over de angst voor het onbekende. Over grenzen; van een land en van jezelf. Zit jouw voordeur op slot, blijft hij op een voorzichtig kiertje of staat hij wagenwijd open?

Zoals altijd zetten de Vrouwen van Wanten alles op alles om getalenteerde jongeren in hun kracht te zetten. In een intensief traject van 7 zaterdagen leerden de 8 jonge acteurs alles over het maken van een EP. De Vrouwen van Wanten nodigden verschillende professionals uit om workshops te geven in songwriting, spoken word, poëzie en grafisch ontwerp.

Het resultaat is de CD die op 4 mei uitkomt. De Vrouwen van Wanten zullen op deze dag, samen met de acteurs, langs diverse deuren gaan in de gemeente Roosendaal. Niet voor een uitgebreid praatje, maar om de EP door de bus te doen. De EP’s worden willekeurig verdeeld over de gemeente, maar als u de EP zeker wilt ontvangen kunt u dat aangegeven via: www.devrouwenvanwanten.nl/opendeur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief