Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Nog veel onduidelijk voor evenementen: ‘Kalender van half augustus tot eind september staat vol’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Organisatoren van evenementen in Roosendaal hebben vanwege de onzekere situatie extra tijd gekregen om na te denken over de planning van hun evenement. Dat laat het gemeentebestuur weten op vragen van de VLP. 

“Op dit moment wordt de evenementenkalender voor dit jaar voorbereid. Een aantal organisatoren heeft besloten om het evenement (wederom) niet door te laten gaan, een aantal heeft gekozen voor verplaatsing naar een later tijdstip en/ of andere locatie.”

Op dit moment mogen evenementen sowieso nog niet plaatsvinden en dat duurt in ieder geval tot 12 juni. Of er na die datum wél evenementen plaats mogen vinden, is volledig afhankelijk van de coronamaatregelen vanuit de Rijksoverheid. Toch zijn organisatoren druk bezig met het plannen van hun evenementen.

 ”Het is inmiddels duidelijk dat de kalender vanaf half augustus tot eind september behoorlijk vol staat. Desondanks blijft het doorgaan ervan nog onzeker, daarbij geven sommige organisaties aan om het evenement alleen door te laten gaan als dat zonder beperkingen mag”, stelt de gemeente Roosendaal. Zij proberen zoveel mogelijk mee te denken met de organisatoren en faciliteren waar mogelijk.

“Er staan veel opties open om het evenement op een alternatieve manier te organiseren. Zo wil de ijsbaanorganisatie het evenement verplaatsen naar het Kadeplein, omdat hier meer ruimte is om het evenement corona-proof in te richten en daarmee ook meer ruimte geboden wordt aan de horeca op de (Oude) Markt. We stellen ons dus flexibel op, maar proberen tegelijkertijd zoveel mogelijk vast te houden aan ons beleidskader en het reguliere vergunningsproces.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief