Afbeelding
Foto: Google Maps

Gemeente aan de slag met overlast Permekeplein: ‘pakket aan maatregelen’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De politie heeft in de maand mei enkele meldingen van overlast ontvangen op het Permekeplein en in juni zijn er zeven meldingen binnengekomen. Dat laat het college weten op vragen van de PvdA en VLP. 

Zij schreven een brief aan het college omdat de fracties diverse signalen hebben ontvangen van (extreme) overlast in de vorm van geluidsoverlast, auto’s die scheuren door de wijk en rotzooi in de vorm van zwerfafval. De gemeente laat weten dat de overlast bekend is bij de gemeente. 

“ln mei en juni 2020 ontvingen we soortgelijke meldingen. We hebben destijds het middendeel van de parkeerzone afgegrendeld met betonnen legoblokken en boomstammen. Het werd daardoor moeilijker om met auto’s bij elkaar te staan en overlast te veroorzaken. Dit jaar werden de boomstammen opzij gerold waardoor de overlast terugkeerde. Op vrijdag 2 juli 2021 zijn de boomstammen vervangen door zwaardere exemplaren. Wij hopen dat het daarmee weer rustig wordt op het Permekeplein”, aldus de gemeente,

De twee fracties wilden ook weten wat de plannen van de gemeente zijn met betrekking tot het Permekeplein. De gemeente laat daarop weten dat er gewerkt wordt aan een plan voor de wijk Westrand. “Op basis van de probleemanalyse ontwikkelen we in gezamenlijkheid met onze partners, waaronder Alwel, een pakket aan maatregelen ter verbetering van de leefbaarheid en veiligheid in Westrand. Het Permekeplein nemen we daarin mee als ontwikkellocatie.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief