Afbeelding
Foto: Melanie

Melanie Michielsen: ‘Gewoon doen, anders blijf je hangen waar je bent’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Niet iedereen kent het voortgezet algemeen volwassenenonderwijs, oftewel het vavo. Al jaren zorgt deze opleiding in Roosendaal ervoor dat ook volwassenen dat gewilde papiertje kunnen krijgen. En is dat diploma echt? Dat is het zeker!

Melanie was haar baan in een drieploegendienst in de fabriek helemaal zat. “Ga ik dit nog mijn hele leven doen?”, vroeg ze zichzelf af. Eigenlijk wilde ze terug naar school. Ze probeerde het eerst via zelfstudie, maar dat lukte niet. Ze kreeg het advies om het via Curio vavo te proberen. “Ik heb toen mijn baan opgezegd en ben terug de schoolbanken in gegaan. En heb daarnaast een aantal bijbaantjes. Mijn eerste jaar is succesvoller afgerond, dan ik had durven dromen.”

“Ik sta van mezelf te kijken. Ik heb het eerste jaar gehaald, en met goede cijfers. Ik doe mijn vakken op havo-niveau. Alleen natuurkunde en scheikunde op mavo-niveau. Voor mijn toelatingsexamen voor scheikunde had ik een 3,5. Ik had hier zoveel stress voor. Met veel begeleiding heb ik nu een 8,6 als eindexamencijfer. Ik ben zo ontzettend trots”. Komend jaar rond ze dan ook haar havo-diploma af.

“De docenten zetten alle zeilen bij om je te doen slagen. Daar ben ik ze heel dankbaar voor. Je moet het gewoon doen. Anders blijf je hangen waar je bent. Het zijn kleine klassen en het is rustig. Toen ik op de middelbare school zat kwam er niets van studeren. Hier werk je samen met je docenten naar een diploma toe. Ze zetten alle zeilen bij om je te doen slagen. En mijn toekomst? Ik ga forensisch onderzoek doen. Ik ben een nieuwsgierig persoon. Ik wil graag dingen uitzoeken. Het geeft me voldoening als alle puzzelstukjes in elkaar vallen. En onderdeel uitmaken van de mensen die de wereld veiliger maken. Ik weet dat ik nog een lang traject voor mij heb, maar ik wil dit gewoon heel graag.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief