Afbeelding

Weer een streep door Wouw on Ice: ‘Overgrote deel van inkomsten pas na 17.00 uur’

Door: Remko Vermunt Algemeen

WOUW - De organisatie van Wouw on Ice stond eigenlijk al helemaal klaar om deze week te starten te starten met de opbouw van de ijsbaan op de Markt in Wouw. Het nieuwe overdekte concept ‘Theaterijsbaan’ zou hier neerstrijken, maar het is de organisatie ‘niet gegund’.

“Het was in Wouw en omgeving na 2 jaar goed voelbaar dat men uitkeek naar een ‘ouderwetse’ Wouw on Ice met veel schaats- en ijsplezier en leuke optredens voor een avondje uit. De maatregelen welke afgelopen vrijdag zijn afgekondigd door ons kabinet en welke ook voor Wouw on Ice gelden, hebben ons doen besluiten de ijsbaan definitief niet door te laten gaan dit jaar”, aldus de organisatie.

Het organiseren van Wouw on Ice 2.0 in deze nieuwe opzet van 10.00 tot 17.00 in een geplaceerde opstelling met 1,5m afstand is volgens de organisatie een onverantwoord exploitatierisico omdat het overgrote deel van de inkomsten pas na 17.00 plaatsvindt. “En dan hebben we het nog maar niet over wat er in de komende weken nog op ons af komt gegeven de huidige coronasituatie in ons land. Het is ontzettend jammer en we betreuren het zeer dat we opnieuw de december maand in Wouw niet van een gezellig winters festijn kunnen voorzien en schuiven onze plannen en alle voorbereidingen door naar 2022.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief