Foto: Google Maps

Extreem lang wachten voor stoplicht Vrouwenhof: ‘Pas de tijden weer aan’

ROOSENDAAL - Automobilisten die via de Antwerpseweg Roosendaal binnenrijden, moeten op de kruising Laan van België en de Boulevard, tegenwoordig extreem lang wachten om rechtsaf de Boulevard op te rijden. “Deze wachtrij is aanmerkelijk langer dan voorheen en is ook veel langer dan het voorsorteervak ter plaatse”, stellen Charl Goossens en Marco Schillemans namens de Roosendaalse Lijst.


Het stoplicht stond voorheen vaak lang genoeg op groen om de gehele rij met wachtende auto’s door te kunnen laten rijden. “Onderzoek leert ons dat het stoplicht rechtsaf slechts 5 seconden op groen staat. Hierdoor kunnen slechts een 4-tal auto’s rechtsaf afslaan”, stellen de politici.

Daardoor ontstaan volgens hen gevaarlijke situaties. “Auto’s rijden door oranje en zelfs rood, na het lange wachten, de rij komt bijna tot de A58 en auto’s passeren de hele rij om linksaf af te slaan richting Laan van België, maar rijden dan door rood toch plots rechtsaf de Boulevard op.”

Ze hebben zelfs meegemaakt dat een motoragent spontaan stopte om handmatig de wachtrij weg te werken. “Bent u op de hoogte van de slechts 5 seconden groen licht”, wil de Roosendaalse Lijst dan ook weten van het college. “Zo ja graag een toelichting waarom dit zo is ingesteld.” Daarnaast willen ze weten of de tijd weer verlengd kan worden of op de voorgaande officiële tijd teruggezet kan worden, om de lange wachtrij en gevaarlijke situaties op te heffen.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief