Een werk tijdens haar 'uitstapje'
Een werk tijdens haar 'uitstapje' Foto: Anne-Riet Vughts

Wil Oortman terug bij eerste liefde

Sport en vereniging

ROOSENDAAL – De Roosendaalse  Wil Oortman is een van de exposanten tijdens de ontmoeting van de kunst en de natuur, die van 14 tot en met 22 mei in het Arboretum van Oudenbosch plaatsvindt.

Ze beschikt over een welgevulde kunstbagage. “Dat mag je zo wel zeggen, ja. Want ik ben reeds in 1978 begonnen met Ikebana. Gedurende een tiental jaren heb ik een zijsprong gemaakt naar het beeldhouwen en er zijn verschillende beelden uit mijn handen gekomen. Maar inmiddels ben ik terug bij mijn eerste kunstliefde, Ikebana dus.  Ik heb er veel plezier in om verschillende materialen met elkaar te combineren en grote schikkingen te maken. Creatief bezig zijn met metaal en natuurlijke elementen is voor mij een uitdaging. En als je dat doet in groepsverband dan krijg je nog meer inspiratie. Ik kan prima door de deur met mijn Etten-Leurse collega’s Anne-Riet Vugts en Henriette Schalk. Zij zijn ook met hun werk te bewonderen in het Arboretum. Henriette is een van mijn grote voorbeelden en bovendien mijn lerares.”

Henriette Schalk: “Ik beeldhouw en doe aan Ikebana. Het liefst mix ik deze twee disciplines tot Sogetsu beelden: Sogetsu Art. Ik heb een voorliefde voor hout maar gebruik hierbij ook graag andere materialen. Dat kunnen zowel natuurlijke als onnatuurlijke aanvullingen zijn. De ene keer is het het materiaal dat mij inspireert tot werken en de andere keer is het een idee. Dat laatste komt vaak vanuit de groep ONS. Die naam staat voor: Ons Nieuw Samenzijn. Dat is een collectief van kunstvriendinnen, die regelmatig bij elkaar komen om elkaar te inspireren en te stimuleren  en die samen kunst gaan bekijken om op die manier de eigen creativiteit een boost te geven. Tevens is het collectief een klankbord voor het eigen werk.”

Op zaterdag 14 mei kan genoten worden van de combinatie kunst en natuur. Op de beide zondagen is men welkom van twaalf tot vijf uur, op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en de beide zaterdagen van half twee tot half vijf.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief