Afbeelding
Foto:Gosia Lubbers

Raadsvragen over leegstaande schoolgebouw ‘De Stappen’

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

ROOSENDAAL - Eric de Regt van VLP Roosendaal heeft vastgesteld dat in het leegstaande schoolgebouw van “De Stappen” in het Geerhoekgebied in Wouw onderhoudswerkzaamheden worden gepleegd. “Dit bevreemdt ons aangezien dit gebouw, na oplevering van de nieuwe school, gesloopt zou gaan worden om plaats te maken voor broodnodige woningbouw, met name voor starters”, merkt hij op in een brief namens zijn fractie aan het college. 

Het plegen van onderhoud zou volgens de fractie kunnen duiden op het (tijdelijk) herbestemmen van het pand. “Onze fractie ontvangt veel vragen van inwoners hierover en uiteraard zijn wij zelf ook benieuwd naar mogelijke ontwikkelingen. Onze fractie heeft dan ook enkele vragen. Klopt het dat er, ondanks dat het pand op de nominatie staat om gesloopt te gaan worden, onderhoudswerkzaamheden gepleegd worden aan de oude Stappen in Wouw?  Zijn er plannen voor (tijdelijke) herbestemming van het pand? 

Het Geerhoekgebied zou na de sloop van de school ruimte bieden voor woningbouw. De gemeenteraad heeft enkele maanden geleden de visie op dit gebied vastgesteld. In dit gebied zou vooral ruimte voor starterswoningen vrijkomen. “Als er een andere (tijdelijke) bestemming gaat gelden voor het oude schoolgebouw, wat betekent dit voor de nieuwbouwplannen in dit gebied? Acht u het verantwoord om de bouw van nieuwe woningen nog langer uit te stellen en welke afweging maakt u hierbij?, aldus de Regt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief