Roosendaal heeft vijf jaar lang twee ziekenhuizen

ROOSENDAAL - Het Bravis Ziekenhuis heeft de knoop doorgehakt voor de nieuwe locatie van de hoofdvestiging. In 2025 moet de nieuwbouw van het Bravis Ziekenhuis openen op de locatie Bulkenaar in Roosendaal. Vanaf dat moment zal alle spoedeisende en complexe klinische ziekenhuiszorg centraal in de regio op deze nieuwe hoofdlocatie worden verleend. Voor het zover is, moet er echter nog wel veel gebeuren. 


"De keuze om op Bulkenaar het nieuwe ziekenhuis te bouwen, is formeel een voorgenomen besluit", stelt het ziekenhuis. De komende tijd wordt het besluit dan ook voorgelegd aan de adviesorganen van het Bravis Ziekenhuis. Gedurende deze periode vindt ook overleg plaats met andere belanghebbenden. Eind juni neemt Bravis het definitieve besluit waarin de adviezen, standpunten en zorgen van andere belanghebbenden zullen zijn meegewogen.

Als het besluit eenmaal definitief is geworden, kan gestart worden met de voorbereidingen voor de realisatie van de nieuwbouw en de grondverwerving, gevolgd door de opstelling van het programma van eisen voor de nieuwbouw. Voor dit laatste moet de toekomstvisie van het Bravis ziekenhuis gereed zijn. Het totale plan gaat zo'n 250 miljoen euro kosten, maar bestaat uit twee delen. De eerste fase is het bouwen van het ziekenhuis en dat kost tussen de 150 tot 175 miljoen euro. De opening van de nieuwbouw in 2025 zorgt er automatisch voor dat de huidige vestiging in Bergen op Zoom zal sluiten. De vestiging in Roosendaal blijft echter nog tot 2030 open.

Want, als het ziekenhuis eenmaal staat met alle spoedeisende en complexe klinische ziekenhuiszorg, dan gaat fase twee van start. Daarbij wordt de zorg uit het oude Bravis Ziekenhuis in Roosendaal geïntegreerd in de nieuwbouw. Dat kost ook nog eens 75 miljoen euro. "Dat is nog best een lange tijd, daarom blijft het noodzakelijk om verbouwingen uit te voeren op beide locaties. Want wettelijke eisen, bijvoorbeeld op het gebied van brandveiligheid, worden strenger en apparatuur moet tijdig vervangen worden", stelt Hans Ensing. De komende jaren zal het Bravis ziekenhuis in nauw overleg met de gemeenten ook bepalen wat er na de verhuizingen met de huidige ziekenhuislocaties gaat gebeuren.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief