Foto: Restaurant op het Land

Restaurant op het Land al voor de start een succes

ROOSENDAAL - De tweede editie van Restaurant op het Land gaat morgen pas officieel van start, maar nu al spreekt de organisatie van een bizar succes. Van 11 mei tot en met 2 juni kan je in het Asperge Paviljoen aan de Bergsebaan 12a, dat opgebouwd is tussen de aspergevelden, genieten van de heerlijkste gerechten.


Burgemeester Jacques Niederer verricht zaterdag 11 mei de officiële opening van het restaurant. De openingshandeling zal met een ludieke asperge-actie gepaard gaan waarna Restaurant op het Land voor geopend verklaard gaat worden en de eerste gasten kunnen aanschuiven voor de lunch. Het pop-up restaurant is slechts drie weken geopend en daarom loopt het storm met de reserveringen. Al ruim 6600 mensen hebben een plekje gereserveerd in het Restaurant op het Land. Zij gaan genieten van allerlei gerechten, waarbij asperges centraal staan. Denk bijvoorbeeld aan asperges gesmoord in truffelboter, klassiek met boerenham of gerookte zalm, romige aspergesoep of de nu al beroemde Steak Tartaar met asperge bereidingen.

Het idee

Het idee voor dit Restaurant op het Land komt van de Wouwse ondernemer Frenk Theuns. René Vermeulen, eigenaar van 't Spuihuis in Bergen op Zoom, vertelt: "Frenk zat bij ons op het terras toen hij met dit idee kwam. Het was in de nazomer van vorig jaar en ik dacht: 'Leuk, een keertje koken op het land'." Maar Frenk had hele andere ideeën. Het was niet één keertje koken op het land. Er moest een volwaardig restaurant uit de grond gestampt worden, waar de mensen gedurende drie weken kunnen genieten van heerlijke gerechten. 

Menukaart

Binnen twee uur had René de volledige menukaart al samengesteld. "Ik zag het helemaal voor me: een frisse lichte ruimte met daarbij frisse en lichte gerechten." Volgens de chefkok eet je asperges in het Restaurant van het Land precies zoals je ze het liefst wil eten. "Maar er zitten ook leuke, geestige gerechten tussen, zoals aspergekroketten." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief