Foto: Politie

Veertig overtredingen bij grensoverschrijdende politieacties

  Politie

NISPEN - Bij grensoverschrijdende politieacties zijn woensdagnacht verschillende overtredingen geconstateerd en bekeuringen uitgedeeld. 


De aandacht ging daarbij in het bijzonder uit naar zaken die in verband gebracht kunnen worden met woninginbraken en grensoverschrijdende criminaliteit. Hiervoor sloegen medewerkers van de politiezones Grens (België, Essen, Kalmthout en Wuustwezel) en Noorderkempen, en de teams Roosendaal Weerijs van de eenheid Zeeland-West Brabant de handen ineen. Verder waren ook de Federale Politie van België en de Koninklijke Marechaussee en de Landelijke Eenheid aangesloten.

Tijdens de eerste helft van de actie werden er op twee vaste locaties controles gehouden: bij de de grensovergangen Nispen/Essen en Wernhout/Wuustwezel. In het tweede deel van de controle is in het grensgebied rijdend gecontroleerd met opvallende Nederlandse en Belgische dienstauto's met daarin steeds een gecombineerd koppel agenten. Zo konden de voertuigen de grens passeren van Nederland en België met altijd iemand aan boord die bevoegd was om op te treden.

Er werden onder andere bekeuringen uitgedeeld voor het in bezit hebben van drugs, wapenbezit, het nog open hebben staan van boetes, rijden onder invloed van alcohol en onverzekerd rijden. Aan de Nederlandse kant van de grens werden 14 overtredingen geconstateerd, aan de Belgische kant 26. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief