Foto: Arthur Verbraak

Actie RBC-supporters om gederfde inkomsten te compenseren

  Algemeen,Nieuws

ROOSENDAAL - RBC-supporters zijn een actie opgestart om hun club financieel te ondersteunen nu er mogelijk door de regeringsmaatregelen vanwege de Corona-crisis geen voetbalwedstrijden meer mogen worden gespeeld. De fans roepen elkaar op RBC te compenseren voor gederfde inkomsten.


Initiatiefnemer Eric Konings startte de actie op Twitter. Het is de bedoeling dat supporters berekenen wat ze per thuiswedstrijd uitgeven in het supporterscafé en dat vermenigvuldigen met vier, aangezien er mogelijk vier thuiswedstrijden van het programma geschrapt worden.

Last

Dit bedrag maken de fans over naar de rekening van RBC (NL 45 RABO 0167921959 t.n.v. RBC) en posten een screenshot van hun afschrijving op Twitter. Tenslotte nomineren ze een andere RBC-supporter hetzelfde te doen. "Gezondheid is uiteraard het belangrijkst, maar voor veel mensen is RBC een belangrijke bijzaak", aldus Konings. "Door de opschorting van de competitie loopt de club een hoop broodnodige inkomsten mis en op deze manier proberen we deze last samen te dragen."

Facebook

De actie hoeft niet beperkt te blijven tot Twitter. Ook via Facebook en Instagram kan worden meegedaan. En er zijn zelfs al supporters die doneren zonder dat ze op sociale media zitten. 

RBC waardeert de spontane actie van haar supporters ten zeerste en is enorm dankbaar voor elke donatie die gedaan wordt of gedaan gaat worden.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES