Alle deelnemers van De Stem van Roosendaal
Alle deelnemers van De Stem van Roosendaal

Faela van Wijngaarden is De Stem van Roosendaal

Door: Elles Jansen Algemeen,Nieuwsbrief,Nu Roosendaal

ROOSENDAAL – Het podium van het openluchttheater in Park Vrouwenhof werd zondagmiddag in beslag genomen door jong talent. Terwijl in het centrum de halve marathon in volle gang was, zongen hier twintig jongens en meisjes tussen vijf en twaalf jaar hun lievelingsliedje tijdens de talentenjacht De Stem van Roosendaal. Faela van Wijngaarden (10) begeleidde zichzelf op haar gitaar en zorgde met haar stem voor een kippenvel moment met het lied Lost van Anouk. Het leverde haar de eerste plaats op.

"Jullie zijn allemaal winnaars", zei Sophie Mol die samen met de andere twee juryleden Sofie Habets en Ron van de Geijn de moeilijke taak had om de top drie te kiezen die een beker en waardebon van een bekend muziekcentrum in ontvangst mochten nemen.

Jong talent
De organisatie lag in handen van Louis Priem (voorzitter Openluchttheater Vrouwenhof) en zijn vrijwilligersteam. "Wij willen graag jong talent ook een podium bieden in Roosendaal", volgend jaar is er weer een talentenshow en in 2020 gaan we het nog grootser aanpakken met videoclip en promotie. Hou onze Facebookpagina maar goed in de gaten", lacht hij. Via de basisscholen was de talentenjacht aangekondigd waarbij de winnaar samen met Sophie een optreden/voorstelling gaat maken die in 2019 in het Openluchttheater te zien is. Daarnaast krijgt de winnaar een VIP-behandeling tijdens het Poppodium op 25 augustus a.s. waar Maan, Demi van Wijngaarden en Kimberly Maasdamme komen optreden.

Diverse stijlen
De deelnemende kids zongen zeer diverse stijlen. Caroline Christiani (9) zong een zelfgeschreven nummer dat ze samen met haar zangjuf had uitgewerkt, terwijl haar zusje Cathelijne (11) een nummer zong van Shawn Mendes. Dinthe Sax (11) stond met haar blote voeten in het gras en zong Dangerous Woman van Ariana Grande met zo'n geweldig stemgeluid dat de jury besloot haar de derde prijs te geven. Liyana Latifi (8) bracht op prachtige wijze een nummer van Kinderen voor Kinderen en zorgde voor tranen bij presentatrice Fleur van der Plas. "Leef met Elkaar is een prachtig nummer en gaat over pesten. Een nummer met een boodschap", vond de jury en dat bezorgde Liyana de tweede prijs.

Winnaar
Alle kinderen kregen een medaille want ieder optreden was uniek. Zo brachten Guus en Valentijn de sfeer erin met een rap van Lil Kleine 'Krantenwijk', het publiek was dolenthousiast om deze leuke act. Er kan er echter maar één nummer 1 worden en dat was de tienjarige Faela van Wijngaarden met haar gitaar. Ondanks technische problemen met de versterker van haar gitaar, bleef ze super kalm.
Na vijf minuten was er een extra microfoon geplaatst en zette ze in. Hoewel de zon scheen, kreeg iedereen kippenvel op de armen. Zo jong al zo'n stem en dan Anouk durven zingen! Dat belooft wat voor de toekomst. Faela is erg blij met haar prijs "Ik had het nummer in drie weken ingestudeerd op mijn gitaar", vertelt ze. En dat terwijl ze nog maar sinds acht maanden gitaarles heeft.  "Ik zing al vanaf ik kon praten, zingen is wat ik het liefste doe". Ze spreekt vloeiend Engels want ze is tweetalig opgevoed en dat was te horen in haar perfecte uitspraak tijdens haar optreden. Haar moeder komt uit Engeland en is ook zangeres. Het is de droom van Faela om beroemd te worden.

de drie winnaars vlnr Dinthe, Faela en Lyana met juryvoorzitter Sophie Mol
Faela wint De Stem van Roosendaal
Alle deelnemers samen op de foto
de jury; vlnr Sophie Mol, Ron van de Geijn en Sofie Habets
Nummer 2 Liyana in gesprek met Fleur
Sophie met nummer 2 Dinthe Sax
Valentijn en Guus brengen ambiance


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief