Logo internetbode.nl/roosendaal

Nacht doorbrengen in parkeergarage voor kaartje Swaree

ROOSENDAAL – Parkeerdek drie van parkeergarage de Biggelaar in Roosendaal krijgt tijdelijk een dansvloer. Die wordt aangelegd voor de Nacht van ’t Swaree waar Tullepetaone die een kaartje willen kopen voor het befaamde Priense Swaree gezamenlijk overnachten. Het Priense Swaree is zo populair dat bezoekers massaal kamperen om een felbegeerd kaartje te bemachtigen voor de voorstelling op zaterdag 11 februari in de Kwakkelkooi.

Tijdens de gezellige Nacht die begint op vrijdagavond 20 januari zijn er tal van activiteiten op het ‘Sjaansbal van d’n Biggelér’. Op de dansvloer kunnen alle bezoekers laten zien welke danspassen zij beheersen. Zij worden uitgedaagd om hun oude dansschoenen mee te nemen en die achter te laten op de dansvloer. “Deze schoenen komen dan op een goede plek en zullen de speciaal aangelegde dansvloer voor één nacht versieren”, kondigt de organisatie aan.

Kassa’s

Liggen voor de kaartjes kan vanaf 11.11 uur in de ochtend tot de volgende ochtend –zaterdag 21 januari om 09.00 uur. Daarna openen de kassa’s van schouwburg De Kring en start de officiële kaartverkoop van de 37e editie van het Priense Swaree. Tijdens de Nacht van ’t Swaree treden verschillende carnavalsbandjes op. Er worden cd’s verkocht en ook kunnen de Tullepetaone leutgadgets aanschaffen om de feestvreugde te verhogen. Een nieuw item is de heuse ‘Tullepetaonse’ paraplu, zodat de carnavalsgangers tijdens de grote optocht in stijl droog blijven bij een regenbui.

Knipkaart

Wie de nacht wil doorbrengen in de parkeergarage, is verplicht om zich aan te melden bij de organisatie. Zij krijgen een knipkaart waarop de aankomsttijd wordt genoteerd. Op de kaart worden ook eventuele ‘aflossers’ bijgeschreven. De gehele nacht zijn er controles om te kijken of alles eerlijk verloopt. Deelnemers dienen hun kaart zo te dragen, dat het stukje plastic makkelijk kan worden gecheckt. Er staan sancties op het niet nakomen van de regels. Wie een controle heeft gemist, wordt elf plaatsen teruggezet in de rij. Als de kaartverkoop begint, dienen de ‘liggers’ in de rij te gaan staan op volgorde volgens de knipkaarten. Per persoon worden maximaal zes kaartjes verkocht, waarvan maximaal vier voor de avondvoorstelling.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432893105124-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief