Afbeelding

Patrick Heijnen aast oppromotie

Algemeen

ROOSENDAAL - In de B-poule van de interne competitie blijft Patrick Heijnen goed presteren. Na overwinningen op Pierre Bol en Joey Wattimena won hij nu ook van Bart van Oosterhout. Hij is hierdoor opgerukt naar de tweede plaats die hij deelt met Pieter de Nijs die tegen Joey Wattimena zijn eerste verliespartij incasseerde.

Heijnen is dus duidelijk in de race voor een promotieplaats. Ben Cartens voert met 3½ punt de ranglijst aan, maar met nog drie partijen te spelen is de strijd nog helemaal open. In de A-poule heeft Ted van Eck de beste vooruitzichten om winterkampioen te worden. Tegen André van de Laar behaalde hij met zwart de vijfde zege op rij. Marc Naalden lijkt als enige hem nog te kunnen bedreigen. Naalden heeft immers, naast drie winstpartijen, slechts een remise op zijn naam staan. Als beide schakers blijven winnen, kan Marc Naalden de titel nog pakken als hij tijdens de laatste speelronde op 5 december wint van Ted van Eck.

Handhaving A-poule

Ron Höfer strijd met Frank Rockx en Nico Kloosterboer voor handhaving in de A-poule. Ron Höfer speelde sterk in een zware, lange partij tegen Marvin Jacobs. Na bijna drie uur was de partij qua stelling en materiaal nog in balans. Uiteindelijk lukte het Jacobs om te promoveren en hierdoor viel alsnog het doek voor Höfer. Ook Nico Kloosterboer maakte het Marc Naalden knap lastig. Kloosterboer verloor weliswaar zijn witte loper, maar knokte terug. Vechtend tegen de klok maakte hij een blunder met verlies van toren en even later de partij als gevolg. André van de Laar verloor bij de twaalfde zet een centrumpion. Opponent Ted van Eck bouwde hierna een solide stelling op en won nog een pion wat het verlies van André van de Laar inluidde. Frank Rocks speelde bar slecht tegen Hans Ravestein. Tijdens de opening verloor hij een kwaliteit en daarmee was de strijd al beslist.

B-poule

In de B-poule troffen Pierre Bol en Rob Verbeek elkaar. Na een foutloze opening gooide Pierre Bol tijdens de twaalfde zet de knuppel in het hoenderhoek. Hij ruilde een loper voor een paard en kwam gaandeweg beter te staan. Verbeek redde zich echter uitstekend uit een situatie met een bijna ingesloten paard dat hem zelfs een kwaliteitswinst opleverde. Ondanks het materiaalvoordeel durfde Verbeek het niet op een eindspel te laten aankomen. Zijn remiseaanbod werd door Pierre Bol geaccepteerd. Verbeek handhaaft zich op de zesde plaats met geringe voorsprong op Pierre Bol en Jan de Hertog.

Uitslagen

A-poule: André van de Laar-Ted van Eck 0-1, Hans Ravestein-Frank Rockx 1-0, Nico Kloosterboer-Marc Naalden 0-1, Ron Höfer-Marvin Jacobs 0-1.

Stand: 1. Ted van Eck 5-5, 2. Marc Naalden 4-3½, 3. André van de Laar 4-2½, 4. Hans Ravestein 5-2, 5. Marvin Jacobs 3-2, 6. Nico Kloosterboer 5-1, 7. Frank Rockx 3-0, 8. Ron Höfer 3-0.

B-poule:

Pierre Bol-Rob Verbeek ½-½, Bart van Oosterhout-Patrick Heijnen 0-1, Joey Wattimena-Pieter de Nijs 1-0.

Stand: 1. Ben Cartens 4-3½, 2. Patrick Heijnen 4-3, 3. Pieter de Nijs 4-3, 4. Bart van Oosterhout 5-2½, 5. Joey Wattimena 3-2, 6. Rob Verbeek 4-1½, 7. Pierre Bol 4-½, 8. Jan de Hertog 4-0.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief