Afbeelding
Foto: Google Maps

Kijkshop verdwijnt uit Roosendaalse straatbeeld

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De winkelketen Kijkshop vraagt morgen faillissement aan. Dat meldt NOS.nl. Dat betekent het einde van de winkelketen die sinds 1973 in het Nederlandse straatbeeld aanwezig is geweest. Op dit moment telt de Kijkshop 70 winkels met meer dan 400 medewerkers. De website van de Kijkshop is op dit moment nog wel te bezoeken, maar de bestelfunctie werkt niet meer. Ook is het callcenter niet meer te bereiken.

In 2015 werd de keten overgenomen door Listerus & Partners uit Zweden, maar dat mocht niet baten. In augustus 2017 maakte Kijkshop al bekend door te willen gaan met een nieuwe online formule. "Retail zoals we dat nu kennen is dood en ook de Kijkshop heeft daar al jaren last van", liet het bedrijf destijds weten. Eigenaar Björn Serving vertelde toen er van overtuigd te zijn dat de nieuwe formule, genaamd TONE de onderneming weer nummer 1 in Nederland zal maken. "Kijkshop was ooit heel innovatief en dankzij TONE brengen we dat DNA weer tot leven" aldus Serving destijds.

Kijkshop lanceerde daarom onder de naam TONE een KijkBijMij App waarmee de consument met andere consumenten in contact kan komen om advies te vragen. "Het blijkt dat ondanks alle Youtube filmpjes en online recensies, de consument het meeste vertrouwen heeft in één op één advies van een mede consument die het product al in gebruik heeft. Wanneer na het advies een transactie volgt, beloont Kijkshop de adviseur met een commissie", ligt het bedrijf toe. Het nieuwe online platform werd opgericht middels een crowdfundingsactie waar één miljoen euro voor werd opgehaald. Toch blijkt de nieuwe weg die het bedrijf is ingeslagen te laat te komen voor de fysieke winkels. De KijkBijMij App zal wel blijven bestaan.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief