Afbeelding
Foto: Lupo - Pixelio

Rechtbank heft sluiting beschoten woning Amethistdijk op

Door: Mura Kuijpers Algemeen

ROOSENDAAL - De rechtbank in Breda heeft vrijdag besloten de sluiting van de beschoten woning aan de Amethistdijk in Roosendaal op te heffen. Daarnaast is ook het gebiedsverbod van de 30-jarige bewoner van het pand herroepen.

Burgemeester Jacques Niederer besloot vorige week woensdag de woning aan de Amethistdijk te sluiten naar aanleiding van twee recente schietincidenten in de wijk Kortendijk. Ook kreeg de mannelijke bewoner een gebiedsverbod van vier weken opgelegd voor deze wijk. Tegen beide besluiten spande de man een kort geding aan.

De rechtbank besloot vrijdag beide maatregelen op te heffen. “Hoewel ik het besluit van de rechter moet respecteren, ben ik hier niet blij mee”, zegt burgemeester Niederer in een persbericht. “Ik nam deze maatregelen juist in het belang van de veiligheid en het veiligheidsgevoel van de bewoners in de wijk. Ik vind dat omwonenden niet opnieuw opgeschrikt mogen worden door geweld in de wijk. De uitspraak van de rechter is niet bepaald een steun in onze rug.”

De maatregelen waren volgens de gemeente bedoeld om de openbare orde te herstellen en verdere escalatie te voorkomen. Naast de genoemde maatregelen zijn ook camera’s opgehangen op de Amethistdijk en de Diamantdijk/Desmijndijk. Deze blijven ‘onverminderd van kracht’. “Ook blijft de politie verscherpt toezicht houden in de wijk Kortendijk.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief