Afbeelding
Foto: Optiek van Wely

Optiek van Wely wint prijs Best Store Design

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Optiek van Wely uit Roosendaal heeft maandag tijdens een speciaal gala in Amsterdam de prijs voor Best Store Design gewonnen. Vrij vertaald is dit de prijs voor Mooiste Optiekzaak van Nederland. Eigenaar Diederik van der Heijden is trots op dit mooie resultaat. "Het is een erkenning voor wat je doet. We zien het dan ook als een groot compliment naar het team, de architect en een beetje naar onszelf." 

Optiek van Wely aan de Nieuwe Markt 66 was samen met acht andere optiekzaken in Nederland genomineerd voor deze prestigieuze prijs, maar ging er uiteindelijk met de winst vandoor. De winkel van Optiek van Wely is in mei 2017 volledig verbouwd. "De winkel was ruim vijftien jaar oud", vertelt Van der Heijden. Na een flinke uitbreiding werd ook het complete interieur aangepakt en dat is niet onopgemerkt gebleven. "Het is sindsdien altijd druk en we zijn constant bezig." Op de eerste plaats besteedt Optiek van Wely natuurlijk veel aandacht aan de zorg van je ogen. "Dat is onze prioriteit en die verliezen we niet uit het oog, maar bij ons krijg je ook die extra aandacht."

"Particuliere optiekzaken staan de laatste jaren flink onder druk door de verschillende ketens. Je kan tegenwoordig overal een bril kopen, maar nergens krijg je de aandacht zoals bij ons", vertelt Van der Heijden. Zo loopt er een gastvrouw rond om klanten te ontvangen en hen naar de juiste medewerker te verwijzen. "Ook hebben we een interactieve vloer aangelegd in de Kidscorner en voorziet een jonge, ambitieuze barista de bezoekers op zaterdag van een heerlijk kopje koffie van versgemalen bonen." In de zaak is tevens een dj booth aanwezig, waar op vrijdagavond en zaterdag lekkere muziek wordt gedraaid. "Een bril uitzoeken wordt daarmee een complete belevenis. Bij ons hoef je niet na een kwartier al weg, omdat de volgende klant zit te wachten." 

De prijs is onderdeel van de NanaWoody&John Awards. Zij reiken jaarlijks verschillende prijzen uit aan de mooiste producten en belangrijkste innovaties in de categorieën Duurzaamheid, Preventie en Bescherming, Innovatie, Lens Design & Technologie, Monturen, Zonnebrillen én Beste Winkel.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief