Afbeelding
Foto: Gemeente Roosendaal

Klachten van overlast rond Schuurakker leidt tot diverse maatregelen

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

ROOSENDAAL - Na aanleiding van klachten van overlast rond de Schuurakker in Roosendaal vond daar vrijdagavond 15 juni een integrale controle door de politie en gemeente Roosendaal plaats. Het doel hiervan was het terugdringen van de overlast en het afdwingen van naleving van de wet. 

De klachten hadden te maken met het stallen van auto's op de openbare weg zonder kentekenplaat, langdurig gestalde aanhangers en opslag en uitstalling van andere voorwerpen op de openbare weg. Daarnaast ook nog de aanwezigheid van voertuigwrakken en andere auto-onderdelen op de openbare weg, gedumpt afval langs de kant van de weg en de vermoedens van illegale overnachtingen in bedrijfspanden. 

En die klachten leidden ook tot resultaten, Tijdens de controle zijn er drie auto's zonder kentekenplaat gestald op de openbare weg gevonden. Ook stond er op diezelfde weg een grote metalen kist met daarin twee oude autobanden. Er vonden in een bedrijfspand diverse milieuovertredingen plaats. Ook werd het bouwbesluit overtreden. Er zijn vermoedens van overnachtingen in vrachtwagens door chauffeurs. Een oude aanhanger werd vol zwerfafval gevonden. Verschillende onverzekerde voertuigen en voertuigen waarvan de apk verlopen was stonden op de openbare weg. Ook stonden er auto's geparkeerd voor een in- of uitrit. 

Om verdere overlast te voorkomen zijn er maatregelen genomen. De politie en gemeente besloten om drie voertuigen weg te slepen, diverse bekeuringen uit te delen en de gestalde metalen kist en het afval te verwijderen. Daarnaast krijgt een bedrijf een aanschrijven van de gemeente vanwege overtredingen van onder andere het Bouwbesluit en milieu. 

In een persbericht reageerde burgemeester Niederer dat hij vindt dat er iets moet gebeuren aan deze vormen van overlast. "Een klein aantal ondernemers rond de Schuurakker hield zich niet aan de regels. Dit gaat ten koste van de goedwillende andere ondernemers. Vandaar dat alle bedrijven eerst een brief hebben gekregen met het dringende verzoek om alles op te ruimen van de openbare weg." Volgens hem gaf die brief wel iets van verbetering. "Met de actie van vrijdagavond verwacht ik dat we een duidelijk signaal hebben afgegeven. We blijven hier controleren op correct nalevingsgedrag van wet- en regelgeving." 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief