Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Archief

Nauwere samenwerking Amphia en Bravis ziekenhuis voor prostaat- en blaaskanker

Door: Guus Arnouts Algemeen

ROOSENDAAL - Het Amphia Breda en het Bravis ziekenhuis in Roosendaal en Bergen op Zoom gaan nauwer samenwerken om patiënten met prostaat- of blaaskanker betere zorg te bieden. Dit valt onder de overkoepelende samenwerking voor oncologie 'Embraze'. 

De samenwerking bestaat vooral uit het delen van kennis tussen de medisch specialisten van de ziekenhuizen. Ook worden complexere operaties uitgevoerd door een team waarin urologen van beide ziekenhuizen actief zijn. Hiermee hopen beide ziekenhuizen in een verbetering en vergroten van de kwaliteit. Zo gebeurt op dit moment de behandeling van blaaskanker met een operatierobot in Amphia. Operaties met een operatierobot in verband met prostaatkanker vinden plaats in beide Bravis ziekenhuizen.

Specialisaties
Volgens een woordvoerder betekent dit dat, mocht je geopereerd moeten worden aan de blaas, je als patiënt dan vanuit het Bravis naar het Amphia gaat en in Breda geopereerd wordt. "Dat geldt alleen voor operaties. We willen de toegankelijkheid voor de patiënt niet onnodig groot maken. Het voortraject en de intakegesprekken gebeuren wel gewoon in het 'eigen' ziekenhuis van de patiënt." Patiënten die lijden aan blaaskanker worden vice versa geopereerd in het Bravis ziekenhuis. 
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief