Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Kellebeek aan de slag voor Serious Request

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De week voor Kerstmis staat traditiegetrouw in het teken van de vele acties rondom 3FM Serious Request. Ook het Kellebeek College laat dit niet onopgemerkt voorbij gaan en komt voor de tweede keer met hun eigen glazen huis: het Kellebeek Huis. "Het is een beetje jammer dat 3FM gestopt is met het glazen huis, maar wij gaan gewoon door", vertelt initiatiefnemer Nick Adriaansen.

Drie leraren namen vorig jaar het initiatief om een eigen glazen huis op te zetten. Nick Adriaansen, Sjoerd Diepstraten en Hans Krul. Laatstgenoemde is inmiddels met pensioen, maar Nick en Sjoerd zetten het initiatief graag voort. "Vorig jaar hebben we ruim zevenhonderd euro opgehaald met allerlei acties en dit jaar hebben we het doel voor onszelf op duizend euro gezet", vertelt Nick enthousiast.

Voorbereidingen

Op dit moment wordt er in de hal van het Kellebeek College aan de Oostelijke Havendijk al hard gewerkt aan de opbouw van het Kellebeek Huis. "We zijn natuurlijk een school waar veel mensen in en uit lopen, daarom hebben we gezorgd voor een prominente plek." De komende weken is het aan de leerlingen om zelf met hun klas acties op touw te zetten. "Vorig jaar hebben er ongeveer vijftien klassen een actie opgezet en dit jaar verwachten we er eigenlijk nog wel meer." Volgens Nick is zo'n eerste jaar altijd lastig, omdat veel leerlingen toch even de kat uit de boom kijken. Dit jaar verwacht hij dan ook nog meer animo. "Je zag vorig jaar toch wel veel leerlingen die zoiets hadden van: 'Dit is toch wel heel leuk'. Maar dat moet gewoon een beetje opbouwen, het leeft wel echt op school."

Acties

De leerlingen worden verder volledig vrijgelaten in de acties die ze organiseren. Zo werd er vorig jaar bijvoorbeeld een Santarun opgezet, er werden pannenkoeken gebakken en er werden nagels gelakt. "We proberen de beroepen die de leerlingen hier leren wel te betrekken bij de acties. Zo worden er bijvoorbeeld ook schoonheidsbehandelingen aangeboden." Studenten maar ook omwonenden uit de wijk kunnen op deze manier voor een x-bedrag bijvoorbeeld hun nagels laten doen. "Alle acties komen op onze Facebookpagina te staan en op Instagram." Voor het lakken van de nagels wordt bijvoorbeeld een inloopmiddag gehouden. Aanmelden voor de andere acties kan door te reageren op Facebookberichten. "Zo willen we, samen met de wijk, het jaar op een leuke manier afsluiten." Omwonenden mogen natuurlijk ook gewoon geld doneren of een plaatje aanvragen.

Actieweek

Alle acties worden gehouden in de week van 17 tot en met 21 december en dat zijn ook precies de dagen waarop het Kellebeek Huis zijn deuren opent. Zodra je met een klas een leuke actie opzet, mag je twee leerlingen afvaardigen voor het Kellebeek Huis. Zij mogen dan een half uur lang dj zijn in de school. "De leerlingen mogen voor vijftig cent een verzoeknummer indienen en er zijn speciale karaoke-uurtjes waarbij je voor één euro een lied mag zingen." De dj's draaien van 10.00 tot 16.00 uur en het Kellebeek Huis is volgens Nick altijd bezet. "De muziek is die dagen wel goed te horen door de school, maar we zorgen er wel voor dat er eventueel nog examens afgenomen kunnen worden als dat nodig is." Op vrijdag 21 december om 16.00 uur gaat het Kellebeek Huis dicht en wordt het eindbedrag bekendgemaakt.

Gastlessen

Naast de verschillende acties en het Kellebeek Huis worden er ook twee gastlessen verzorgd op het Kellebeek College door het Rode Kruis. "Bij ons komen ze op dinsdag en op donderdag wat meer vertellen over de drie goede doelen waar dit jaar geld voor opgehaald wordt."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief