Portofoons groene boa's in 2019 nog kosteloos

WEST-BRABANT - Groene boa's kunnen in 2019 bij hun toezichtwerkzaamheden in natuurgebieden kosteloos gebruik blijven maken van portofoons die zijn aangesloten op het C2000-netwerk van de politie. 


Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft over het besluit een brief naar de Tweede Kamer gestuurd. Aanvankelijk leek het erop dat er juist een flinke verhoging van de kosten zou komen voor de aansluiting van groene BOA's op het C2000-netwerk.

Volgens de minister heeft de politie laten weten dat zij op verzoek van Grapperhaus voor 2018 en 2019, als overgangsperiode, nog geen kosten voor het portofoon gebruik van groene boa's in rekening zal brengen.

Boswachter Erik de Jonge spreekt op Twitter van een goed resultaat: "Op naar betere samenwerking en meer veiligheid voor een ieder die bezig is met veiligheid, openbare orde, handhaving en opsporing."

De Jonge had op 28 november jongstleden nog een onderhoud had minister Grapperhaus. Samen met de minister bezocht hij een natuurgebied in West-Brabant om met eigen ogen te kunnen zien hoe groot het probleem van afvaldumpingen in de Brabantse natuurgebieden is. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief