Aziri Aznadi met de line-up van Kill The DJ FOTO REMKO VERMUNT
Aziri Aznadi met de line-up van Kill The DJ FOTO REMKO VERMUNT (Foto: Remko Vermunt)

Flinke line-up voor comeback Kill The DJ

ROOSENDAAL - Na vier jaar van afwezigheid is het eindelijk weer tijd voor een nieuwe editie van Kill the DJ. Aziri Aznadi (Azzeration) en Frank Notenboom (Franky Nuts) hebben de handen ineengeslagen en samen met de rest van de crew presenteren zij op zaterdag 25 januari: Kill the DJ: Back with a Blast. Een avond vol Dubstep, Drum & Bass en Electro. "We hebben de mogelijkheid om met een nieuwe editie te komen altijd opengehouden en nu is het moment daar", vertelt Aziri.


Ongeveer negen jaar geleden zijn Aziri en Frank gestart met een eerste editie van Kill the DJ in de toenmalige Heksenketel (Bruin café JaxX). De twee vrienden hielden destijds al enorm van muziek, maar er was op dat moment niet echt een plek in Roosendaal waar je als jonge dj muziek kon draaien. "Daarom zijn we zelf feesten gaan organiseren, maar om heel eerlijk te zijn: we konden toen echt totaal niet draaien. Ik had net mijn eerste dj-set gekocht en ik kon niet eens plaatjes aan elkaar mixen, dus draaide ik plaatje voor plaatje." De eerste editie was dan ook vooral een feest voor vrienden. "Maar bij de tweede editie stond opeens heel de Heksenketel vol. Toen keken we elkaar aan: 'wat hebben we gedaan?'"

Animo

In de jaren die volgden werden steeds meer Kill the DJ-feesten georganiseerd én er werden uitstapjes gemaakt naar omliggende steden, zoals Bergen op Zoom en Breda. "Er zijn in de omgeving gewoon heel weinig plaatsen of feesten waar deze muziek gedraaid wordt. Als er al feesten georganiseerd worden, dan is het óf foute Nederlandstalige muziek óf de commerciële muziek zoals Famke Louise en Bizzey." Ruige undergroundmuziek zoals de dj's van Kill the DJ draaien wordt alleen in plaatsen als Tilburg en Rotterdam gedraaid. Toch besloten Frank en Aziri na een paar jaar dat het even genoeg was. "Al is dat nooit echt een keuze geweest. We hebben er nooit definitief een punt achter gezet, het is gewoon een beetje doodgebloed. Er was de laatste edities weinig animo meer en er gaat toch best veel tijd in zitten." Daarnaast wilden de twee dj's ook gewoon aan hun eigen muziek gaan werken.

Nieuwe generatie

Maar, na een break van vier jaar zijn de mannen terug van weggeweest. "We hebben gemerkt dat er een nieuwe generatie is opgestaan die toch op zoek is naar dit soort feesten." Frank Notenboom en Aziri Aznadi riepen de voltallige crew weer bij elkaar en gezamenlijk gaan ze er op 25 januari weer één groot feest van maken. "We hebben de optie altijd opengehouden om een nieuwe editie te maken en nu is het moment daar. We hebben dan ook geen idee of het iets eenmaligs gaat zijn of dat we dit weer vaker op gaan pakken. Het is gewoon voor de lol."

'Dikke line-up'

Op 25 januari van 22.00 tot 03.45 uur draaien tal van dj's in Bruin Café JaxX. "Headliner van de avond is NCT. Zij hebben afgelopen jaar op alle grote Drum & Bass feesten gedraaid, zoals Korsakov en Rampage." Daarnaast zullen alle leden van Kill the DJ draaien, waaronder Franky Nuts, Azzeration, Digital Jesus, Qynn, On Fleek, Movement en Dani. "Dit is voor ons de dikste line-up ooit. Normaal staan er een paar dj's van de crew te draaien én dan nodigen we een gast uit, maar nu draait echt iedereen." De stijlen van de dj's lopen erg uiteen en daarom is er op 25 januari voor ieder wat wils. "Digital Jesus en Movement draaien bijvoorbeeld hele diepe Drum & Bass en anderen draaien weer toegankelijkere dubstep met house-invloeden."

Kaarten

Dat het straks weer één groot feest gaat worden staat buiten kijf. "De doelgroep is er, dat weten we. En wij zijn een van de weinige feesten in de regio, waar je nog echt naar alternatieve muziek kan luisteren." Wie niets wil missen van deze comeback kan voor 8,50 euro een kaartje kopen. Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/killthedjofficial/ 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief