In 2018 werd onder andere Nispen schoongemaakt door vrijwilligers
In 2018 werd onder andere Nispen schoongemaakt door vrijwilligers (Foto: René Bruinincx)

NLdoet zoekt vele vrijwilligers

ROOSENDAAL - Vrijwilligers steken op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart weer massaal de handen uit de mouwen voor de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet. Het vinden van vrijwilligers lijkt voor veel verenigingen steeds moeilijker te worden, maar om de kosten laag te houden zijn juist die vrijwilligers érg belangrijk.


Het schilderklaar maken van een scouting gebouw, een moestuin aanleggen of het cementeren van een ruim 200 jaar oude molen. Vele handen maken licht werk, maar dan moet je wel voldoende vrijwilligers hebben die bereid zijn om zich in te zetten voor jouw organisatie. Voor veel verenigingen en stichtingen is de landelijke actie van NLdoet dan ook een ideale gelegenheid om meer vrijwilligers voor zich te winnen en zo meer klussen te klaren. In en rondom de gemeente Roosendaal zijn er tal van mogelijkheden om op 15 en 16 maart aan de slag te gaan en je beste beentje voor te zetten.

Wandelen

Wat denk je bijvoorbeeld van het wandelen met bewoners van St. Elisabeth? De stichting St. Elisabeth wil op zaterdag 16 maart van 14.00 tot 16.00 uur graag met de bewoners gaan wandelen. "Daarom zoeken wij vrijwilligers die samen met de bewoners een gezellige wandeling willen maken. Helpt u mee om hen te laten genieten van wat extra aandacht en lekker buiten zijn? Na de wandeling is er natuurlijk koffie of thee met wat lekkers."

DE-Toltuin

De stichting DE-Toltuin is één van de vaste deelnemers van NLdoet. Normaal gebruiken zij deze dagen om de tuin zomerklaar te maken, maar dit jaar ligt de focus op het vervangen van een aantal speelelementen. "Zo is de omlijsting van het blote voetenpad aan het rotten. De oude stammen willen we weghalen en we zijn voornemens het pad spannender te maken met kleinere stapelementen en een hinkelpad. Ook het loopbruggetje over de wadi is aan vervanging toe en NLdoet is een uitstekend moment om de wildbloemenweides opnieuw in te zaaien en een start te maken met het inplanten van de moestuinbakken voor de voedselbank."

Scouting

Ook verschillende scoutingverenigingen in Roosendaal kunnen hulp gebruiken. Zo wil Scouting Prinses Irene het balkon van het clubgebouw opknappen. "Ons gebouw De Spinel bestaat inmiddels al weer meer dan 25 jaar. Ons balkon biedt een mooi uitzicht over het buitengebied en geeft wat beschutting bij buiten activiteiten indien het slecht weer is. Het balkon is toe aan een grote opknapbeurt. Het hout moet geschuurd en gebeitst worden en op sommige delen moeten vervangen worden." En ook de Luchtscouts Seppe willen hun clubgebouw aanpakken en schilderklaar maken.

Heb jij wat tijd over en wil je graag helpen? Neem dan een kijkje op www.nldoet.nl en meld je aan voor één van de leuke activiteiten. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief