Foto: Remko Vermunt

Joost Reniers op Norbertus Gertrudis Lyceum

ROOSENDAAL - Joost Reniers, oud-leerling van het Gertrudis College, bracht afgelopen donderdag samen met het Vattenfall Solar Team een bezoek aan het Norbertus Gertrudis Lyceum. Joost werkt als student aan de TU Delft mee aan een nieuwe zonneauto voor de Bridgestone World Solar Challenge.


"In Australië is het heel erg warm en ook in de cockpit is het dus heel erg warm. Hoeveel zweet denk je dat je tijdens de rit kwijtraakt?", vroeg Joost Reniers aan de scholieren. "Is dat drie, vier of vijf liter?" Bij de verschillende antwoorden gaan steeds een paar vingers omhoog van de VWO4-studenten die aandachtig aan het luisteren zijn. "Vijf liter is wel erg veel, maar als bestuurder raak je vier liter vocht kwijt tijdens de rit", vertelt Joost. "Daarom zit er ook een gaatje in de cockpit waarlangs het zweet weg kan. Dat zijn ze ooit wel eens vergeten, maar daarna nooit meer", lacht Reiniers.

Brainstormen

Aandachtig zitten de scholieren te luisteren, want zo vaak komt het niet voor dat je zoveel informatie krijgt over dé auto van de toekomst. Rustig vertelt Joost over zijn studie die hij even on hold heeft gezet voor dit project en alles wat erbij komt kijken. "Soms zitten we wel tot twaalf uur 's avonds te brainstormen over iets, maar regelmatig drinken ook we met het hele team een biertje. Je leert elkaar echt goed kennen en dat is wel heel erg leuk." In oktober gaat Joost samen met zijn team naar Australië om door middel van de race de wereldbeker weer mee naar Nederland proberen te nemen. "Daarom doe ik hier natuurlijk ook aan mee. Ik wil die beker winnen."

Zonneauto

Joost en zijn team kwamen niet met lege handen naar het Norbertus Gertrudis Lyceum. Ze namen ook een oudere zonneauto mee om aan de studenten te laten zien en dat kon op veel reacties rekenen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief