bomen2
bomen2

Meer bomen in strijd tegen klimaatverandering

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal moet meer bomen aanplanten om de klimaatverandering tegen te gaan. Dat stellen Peter Raijmaekers en Eric de Regt namens de Roosendaalse Lijst.

De twee baseren zich daarbij op een artikel in de Telegraaf. Daarin wordt gesproken over een onderzoek, waaruit zou blijken dat de aanplant van meer bomen de veel duurdere milieumaatregelen minder urgent zou maken dan nu wordt beweerd. In het artikel wordt ook de Britse ecoloog Thomas Crowther aangehaald: "Bomen zijn ons meest krachtige wapen in de strijd tegen klimaatverandering." Volgens Raijmaekers en De Regt betekent zijn oproep om wereldwijd massaal bomen aan te planten – om precies te zijn één biljoen ofwel duizend miljard exemplaren – een groene revolutie in het klimaatdebat.

Meer bomen

Zij willen daarom van het college van burgemeester en wethouders weten of men bekend is met dit onderzoek/artikel en zo ja, wat men vindt van de conclusies. Daarnaast wil de Roosendaalse Lijst weten of de gemeente Roosendaal bereid is om zich verder te verdiepen in het onderzoek en de mogelijke conclusies. "Met andere woorden. Bent u, indien u overtuigd bent van dit juistheid van het onderzoek, bereid ook in onze gemeente meer bomen te planten om te zorgen voor een nog groenere, duurzamere en gezondere gemeente?"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief