Foto: Google Maps

ChristenUnie: Er moet een extra treinstation komen in Roosendaal

ROOSENDAAL - Mocht het Bravis Ziekenhuis besluiten om de nieuwe hoofdlocatie te vestigen op Roosendaals grondgebied, dan is het volgens de ChristenUnie van groot belang om een extra bus-  en treinstation aan te leggen. "ChristenUnie Roosendaal is van mening dat een extra trein- en busstation in Roosendaal nodig is voor de bezoekers die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer en die rechtstreeks uit de regio Bergen op Zoom naar het ziekenhuis willen en moeten reizen", aldus Gerda Testers en Karen Suijkerbuijk-Ader.


De gemeente Roosendaal heeft de locatie Bulkenaar aangedragen bij het Bravis Ziekenhuis als mogelijk locatie voor de nieuwe hoofdvestiging van het ziekenhuis. Daarnaast heeft ook de gemeente Bergen op Zoom een locatie aangedragen. Waar het nieuwe ziekenhuis uiteindelijk gaat komen, is nog niet duidelijk. Maar, zegt de ChristenUnie. "Als de locatie Roosendaal wordt gekozen voor het nieuwe Bravis Ziekenhuis, zullen 300.000 inwoners uit de regio het ziekenhuis moeten kunnen bereiken, ook met het openbaar vervoer."

De spoorlijn Roosendaal-Bergen op Zoom ligt op korte afstand van de locatie Bulkenaar. "Slechts een klein gedeelte van het spoor biedt de mogelijkheid voor een klein tussenstation dat bijna grenst aan het gebied van het toekomstige ziekenhuis. Het gaat om de locatie tussen het Hollewegje en de Oostlaarsestraat, ten noorden van de Bulkenaarsestraat." Hier bevindt zich een kleine groenstrook die volgens de ChristenUnie kan dienen als nieuw tussenstation. De groenstrook valt echter buiten het gebied waar de gemeente Roosendaal de Wet Voorkeursrecht gemeenten op heeft toegepast. Deze wet zorgt ervoor dat grondeigenaren die hun grond willen verkopen, de grond eerst moeten aanbieden aan de gemeente Roosendaal. "Voor de toekomst zal dit stukje grond wellicht belangrijk worden voor goede infrastructuurvoorzieningen en bereikbaarheid van het ziekenhuis. De afstand tussen de voorgestelde locatie van het ziekenhuis en dit gebied is namelijk slechts 2 minuten lopen."

De ChristenUnie wil daarom nu weten of de verantwoordelijke wethouder al heeft nagedacht over een mogelijk extra trein- en busstation voor het ziekenhuis. "Zo ja, bent u bereid om zekerheidshalve ook dit gebied te betrekken bij de stukken grond die aangewezen zijn op grond van de Wet voorkeursrecht gemeenten?" 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief