Workshop In gesprek met cliënten. FOTO SDW
Workshop In gesprek met cliënten. FOTO SDW Foto: SDW

Landelijke interesse voor SDW's expertise bij ondersteuning van ouders met een licht verstandelijke beperking

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Inspirerende lezingen, boeiende workshops, pakkende cliëntportretten en een verrassend, muzikaal begin en einde. Maandag waren 500 professionals uit het hele land vanuit diverse takken van jeugdhulp en ondersteuning aan ouders met een verstandelijke beperking naar schouwburg de Kring in Roosendaal afgereisd voor het symposium van SDW.

SDW ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking in West-Brabant. In de afgelopen 15 jaar bouwde de zorgorganisatie expertise op in de ondersteuning van ouders met een licht verstandelijke beperking (lvb) en de vervulling van hun ouderrol. Sterker nog, SDW is landelijk een van de voorlopers op dit specialisme. En dat werd benadrukt door de grote opkomst tijdens het symposium ‘Goed Genoeg Ouderschap bij ouders met een lvb – Meestal gaat het goed’.

Opvoeddilemma’s en andere thema’s

“Wij vinden het belangrijk dat kinderen een goede en veilige opvoeding krijgen. Daarom deelden we onze kennis tijdens het symposium”, aldus Ingrid Machielse en Lianne Gabriëls, unitmanagers bij SDW. Naast bijdragen van SDW sprak de bekende filosofe Stine Jensen over opvoeddilemma’s en wist Giel Vaessen de zaal te boeien met zijn lezing over hechtingsproblemen. Bij de workshops kwamen diverse inhoudelijke thema’s aan bod. “We kunnen terugkijken op een leuke en leerzame dag”, aldus een van de aanwezigen.

Bijzonder aan het symposium was dat er niet alleen over cliënten, maar ook met cliënten gesproken kon worden. In zogenaamde speeddates vertelden ouders die ondersteuning krijgen van SDW hun verhaal en ervaringen aan geïnteresseerden. Daarnaast hebben cliënten ook meegeholpen aan het maken van de pakkende cliëntportretten en de bedankjes.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief