Tom Dusseldorp en Nicolette Hoogstrate.
Tom Dusseldorp en Nicolette Hoogstrate. (Foto: Elles Jansen)

Zeeuwse Vis & Vlees bij Zeeën van Tijd

  Bedrijvig Nieuws

ROOSENDAAL – In het hart van het uitgaanscentrum bij het Tongerloplein en schuin tegenover schouwburg De Kring vind je Zeeën van Tijd. Een (h)eerlijk visspecialiteiten restaurant dat sinds kort ook vlees op de kaart heeft staan. En niet zomaar vlees, maar om dicht bij de zee te blijven, komt het vlees van Zeeuwse graskoeien. Tom Dusseldorp roert in de pannen terwijl zijn vrouw Nicolette Hoogstrate de gasten ontvangt.


DOOR ELLES JANSEN

"We zijn in 2018 opengegaan maar staan sinds 1 juni zelf in de zaak", vertellen de gedreven en enthousiaste horeca uitbaters. "Maar alleen vis op de kaart is voor Brabanders niet in de haak. Daarom hebben we onze kaart uitgebreid met vleesgerechten.

(H)eerlijk vers

Tom koopt zijn producten zelf in. "Schelpdieren zoals oesters en kreeft haal ik in Yerseke", vertelt hij. "Zalm, zeetong en witvis komt van gerenommeerde visleveranciers. Sinds kort komt uit Zeeland nu ook het rundvlees. "We vernieuwen onze kaart met Neerlands Dis gerechten, terug naar de basis maar in een nieuw jasje", verklapt Tom.

Kalfslever met spekjes, gegaarde riblapjes en zwezerik, maar natuurlijk ook heerlijke biefstuk of spareribs van Zeeuwse koeien die op grazige weiden zijn groot geworden. "We gaan voor puur zonder opsmuk en werken met streekproducten", aldus Tom. "We serveren verse (seizoens-)groenten en gebakken aardappeltjes in plaats van de gebruikelijke sla en friet", vult Nicolette aan. En alle wijn van de kaart kan per glas besteld worden.

Zeeën van Tijd

De naam zegt het al, er is tijd voor de bereiding van de gerechten en de gasten hebben de tijd om ervan te genieten. "Als je naar het theater gaat, geef het dan bij de reservering even aan. We hebben zelfs een speciaal theatermenu." Het nieuwe drie-gangen menu (37,50 euro) dat op de kaart staat biedt keuze uit verschillende voor-, hoofd en nagerechten in zowel vis als vlees. Daarnaast staat er op het specialiteitenbord wat de vangst van de dag is en welke specials worden aanbevolen. "Het visstoofpotje met verse kreeftensaus is bij veel mensen favoriet", vertelt Tom. "Hier zit dan ook kwaliteitsvis in en zal je geen pangasiusfilet vinden".

Enige grachtenpand

Het pand, gelegen aan de Kerkstraat 2, is sinds kort eigendom van Tom en Nicolette. "Het is het enige grachtenpand van Roosendaal", lacht Nicolette. "Het is een historisch pand, ooit eigendom van de slagerij van Oosterhout", aldus Tom. De antieke porseleinen wastafels uit de badkamer zijn dan ook verwerkt in de prachtige toiletruimte van het restaurant. Het toilet is rolstoeltoegankelijk en ingericht door de lokale ondernemer Enjooi. Het resultaat van de samenwerking mag er wezen, je waant je in Zeeland.

Kerkstraat 2, Roosendaal - Telefoon: 0165-769 036 - info@zeeenvantijdroosendaal.nl - www.zeeenvantijdroosendaal.nlGesponsord artikel

Zeeën van Tijd


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief