Harella van start in WBTC-competitie

  Sport en Vereniging


HEERLE - WBTC staat voor West Brabantse Tafeltennis Competitie. Deze nieuw opgezette recreanten-competitie is voortgekomen uit een samenvoeging van de RRTC (Regionale Recreanten Tafeltennis Competitie) en de Becreanten-competitie. Aan deze competitie wordt deelgenomen door diverse verenigingen uit West Brabant, plus 1 Belgische vereniging: Estak uit Essen.

Harella is met 2 teams aan de start van deze competitie verschenen. Het tweede team bestaat deels uit spelers van de voormalige vereniging Aramis AlleeWonen. De spelers van deze vereniging zijn "en bloc" overgestapt naar de vrije jonge vereniging Harella in Heerle. De overige spelers en speelsters van Harella 2 zijn vanaf het ontstaan van de tafeltennisvereniging lid van deze zusterclub van de handbalvereniging. Tot aan het huidige seizoen kwamen zij niet in competitieverband in actie.

Door deze ruime bezetting zal Harella 2 hoogstwaarschijnlijk zonder problemen het hele seizoen een team kunnen samenstellen.

Bezettingsproblemen deden zich wel voor bij het huidige Harella 1. Ruud Segers en Fred Buermans vormen al heel wat jaren de harde kern van dit team. Volgens de geschiedenisboeken speelden zij al in het seizoen 2005-2006 samen met Jan Veraart in team Essent 1. Waarschijnlijk speelden zij al veel langer in die samenstelling, maar die historie is (vooralsnog) niet terug te vinden. In seizoen 2007-2008 haakte Jan om gezondheidsredenen af; Fred van Crugten fungeerde dat seizoen als derde man. De 2 seizoenen die daarop volgden werd telkens een beroep gedaan op een (vaak wisselende) invaller als derde man.

Seizoen 2009-2010 startte het team, toen Aramis 1 geheten, opnieuw met een invaller, maar halverwege de competitie moest het team zich noodgedwongen terugtrekken uit de competitie.

Jan van Amersfoort, die als trainer van de Harella-tafeltennissers actief was, werd benaderd met de vraag om plaats te nemen in Harella 1. Omdat Jan zijn trainers-activiteiten op dinsdagavond niet wilde loslaten werd een vierde persoon gezocht om het team aan te vullen. Lou Aanraad, normaliter op donderdag bij SSVR spelend, bleek bereid om afwisselend met Jan van Amersfoort het team compleet te maken. En dat 4-mans team speelt vanaf seizoen 2010-2011 in die enigszins wisselende samenstelling in de hoogste groep van de recreantencompetitie. Resultaten: 2011-2012 2e, 2012-2013 1ste , 2013-2014 4e (evenveel punten als de nummer 3), 2014-2015 2e.

Harella speelt elke dinsdagavond in de zaal van Harella, de handbalvereniging, in Heerle. De ene helft van de zaal wordt op die avond gebruikt door de tafeltennissers, op de andere helft zijn de badmintonners actief. Bij beide groepen gaat het er sportief en gezellig aan toe, maar er wordt wel degelijk om de punten gestreden. Voor beide groepen geldt dat nieuwe leden altijd welkom zijn om 1 of meerdere keren de sfeer te komen proeven en eventueel lid te worden.

Zowel de badmintonners als de tafeltennissers spelen op dinsdagavond vanaf 20.30 uur in de Harella-zaal. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief