SKOOR scrooge koor 2018.
SKOOR scrooge koor 2018. Foto: Ulco Woudstra

Popkoor SKOOR zingt Christmas liedjes in Roosendaal

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Alweer voor het tweede jaar zal het popkoor SKOOR Christmas liedjes ten gehore brengen op 21 en 22 december in Roosendaal. Dit bleek in 2018 een groot succes te zijn, toen werd opgetreden op de Nieuwe Markt en in de Passage. Ook dit jaar zal SKOOR samen met Bekoor uit Bergen op Zoom optreden in Roosendaal, Bergen op Zoom en Steenbergen. Dit vindt plaats onder leiding van dirigent Pieter-Jan van den Berg, die dit “Scrooge” koor in 2016 heeft opgericht.

Waar komt de naam “Scrooge” vandaan? Dit betreft liederen die gezongen worden rondom het wereldberoemde kerstverhaal ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. De gierige vrek Scrooge, krijgt in de kerstnacht bezoek van de geest van zijn overleden compagnon Marley. Deze waarschuwt hem nadrukkelijk “Verbeter je leven”. Dit maakt een diepe indruk op de oude man en hij wordt een ander mens. Het is niet alleen de boodschap van vrede en liefde tussen mensen, het is vooral ook de briljante manier waarop Dickens aangeeft hoe we elkaar die boodschap kunnen doorgeven. Een kerstverhaal van alle tijden.

Optredens
De optredens in Roosendaal zullen plaatsvinden op de volgende plaatsen en tijden:
Zaterdag 21 december: 3 optredens in de binnenstad van Roosendaal om 14.00, 15.00 en 15.45 uur en 2 optredens op de Kade in Roosendaal om 18.30 en 19.30 uur
Zaterdag 22 december: 3 optredens in de binnenstad van Roosendaal om 14.45, 15.30 en 16.30 uur.
Meer informatie over de optredens in Bergen op Zoom en Steenbergen op 14 en 15 december vindt u op www.skoor.net



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief