Wederom succes voor A-selectie turnsters tijdens tweede kwalificatie
Nikki en Jada in afwachting van de definitieve uitslag van de tweede plaatsingswedstrijd.
Nikki en Jada in afwachting van de definitieve uitslag van de tweede plaatsingswedstrijd. (Foto: Trainster Karin Raven)

Wederom succes voor A-selectie turnsters tijdens tweede kwalificatie

  Sport en Vereniging

ROOSENDAAL - Afgelopen weekend stond voor de pupillen 1&2 van de A selectie van Dynamo Roosendaal het tweede kwalificatieweekend voor de deur. De turnsters mochten afreizen naar Prinsenbeek waar turnvereniging de Samensprong de tweede kwalificatie organiseerde.


Zaterdag kwamen de pupillen 1 N2 Jada en Nikki in actie in de tweede ronde. Deze turnsters hadden zich al wel geplaatst voor de landelijke competitie door een eerste en tweede plaats in de eerste plaatsingswedstrijd. Na deze ronde was de tussenstand bij de pupil 1 N2 als volgt. Nikki staat ruim aan kop en Jada op plaats 3. Er moet nu nog een ronde geturnd worden in deze categorie dus blijft het nog even spannend of we zo een prijs op mogen halen. Er is goed geturnd door de turnsters. Jada startte met een iets mindere balkoefening maar herpakte zich goed. Nikki scoorde als beste op vloer en Jada op rekstok. Na de derde wedstrijd werd duidelijk dat Nikki wederom het goud mee naar huis mocht nemen. Jada werd net ingehaald door een turnster uit de tweede wedstrijd en eindigde op plaats vier. Super mooi resultaat voor deze turnsters en ze hebben zich hiermee uiteraard geplaatst voor de landelijke competitie.

Zondag kwamen de pupillen 2 N2 Iris, Dina, Bridget, Sterre en Lilly in actie. Hier moest nog wel wat gebeuren om plaatsing voor de landelijke competitie af te dwingen ivm wisselende resultaten in de eerste wedstrijd. Wederom wisselende resultaten deze ochtend in Prinsenbeek voor de pupillen 2. Dina wist in deze wedstrijd een stabiele wedstrijd te turnen en zelfs het hoogste punt op brug te behalen het goud was dan ook verdiend voor Dina. Lilly werd 4e, Sterre 6e, Iris 7e en de met een beenblessure kampende Bridget werd 15e deze wedstrijd. Voor laatstgenoemde zal het nog enigszins spannend worden of ze zich plaatst voor de landelijke competitie de overige turnsters hebben zich met deze resultaten wel geplaatst voor de landelijke competitie.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>